Høring

Høring

Supplerende høring af plantedækkebekendtgørelsen

Supplerende høring af Bekendtgørelse om næringsstofreducerende tiltag og dyrkningsrelaterede tiltag i jordbruget for planperioden 2024/2025 (plantedækkebekendtgørelsen)
Udkast til bekendtgørelse om næringsstofreducerende tiltag og dyrkningsrelaterede tiltag i jordbruget for planperioden 2024/2025 har været i ekstern høring i perioden 2. april til 30. april 2024. Landbrugsstyrelsen sender hermed  et nyt udkast til bekendtgørelsen i supplerende kort høring. Det nye udkast har en ændring af 6 bestemmelser i forhold til bekendtgørelsesudkastet i den netop afsluttede høring. Det drejer sig om en undtagelse fra kravene til efterfølgende afgrøde for arealer med efterafgrøder med eller uden kvælstoffikserende arter og for braklagte arealer som alternativ til efterafgrøder, hvis arealerne skal indgå i statsligt eller EU-finansierede tilskudsordninger og projekter med henblik på permanent at ekstensivere og/eller vådgøre landbrugsjorder. Ligeledes ændres destruktionsfristen for de pågældende arealer. Ændringerne er beskrevet i høringsbrevet.

Plantedækkebekendtgørelsen indeholder krav til virksomheder om etablering af pligtige efterafgrøder og husdyrefterafgrøder eller alternativer til efterafgrøder samt regler for de dyrkningsrelaterede tiltag, som består af et forbud mod jordbearbejdning forud for forårssåede afgrøder i visse perioder og et forbud mod omlægning af fodergræsmarker i bestemte perioder. 

Den ordinære høring kan findes på høringsportalen, hvor et samlet høringsnotat for de to høringer, modtagne høringssvar, sammenfattende redegørelse samt screeningsafgørelse på denne supplerende høring findes.
Bekendtgørelser
Erhverv
24-06-2024
24-08-2024
01-08-2024
Bemærkninger sendes til miljo-erhvervsregulering@lbst.dk senest mandag den 24. juni 2024 med angivelse af j.nr 23-11-000007. Kontaktpersoner: Michalla Alicja Dolata Friis - mfriis@lbst.dk eller Mette Vingaard - megevi@lbst.dk
2023/2024
Michalla Alicja Dolata Friis
mfriis@lbst.dk
13-06-2024