Høring

Høring

Høring over lovforslag om ændring af friplejeboligloven som opfølgning på aftale om en reform af ældreområdet

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om friplejeboliger og lov om almene boliger m.v. (Finansiering af friplejeboliger med lån ydet på grundlag af statsgaranterede obligationer, forhøjelse af årlig ramme, afhændelse af friplejeboliger, sale and lease back aftaler, forbud mod afvisning af borgere, afregning samt ændringer som følge af ældreloven)
Lovforslaget indeholder de dele af aftale om en reform af ældreområdet, som vedrører friplejeboliger. Lovforslaget indeholder følgende hoveddele: 
  • Rammen for støtte til opførsel af friplejeboliger forhøjes fra 225 til 400 boliger om året, hvoraf højst 41 kan etableres i større byområder. 
  • Støttede friplejeboliger uden for de større byområder omfattes af en finansieringsordning med 100 pct. statsgaranterede lån og obligationer svarende til den ordning, som anvendes ved finansiering af almene boliger.
  • Revision af friplejeboliglovens regler for prisfastsættelse af støttede friplejeboliger ved afhændelse til anden anvendelse end friplejeboligejendom, som skal tage højde for, at der ikke længere foretages offentlige vurderinger af erhvervsejendomme, herunder friplejeboligejendomme. 
  • Forbud mod sale and lease back- aftaler om støttede friplejeboliger. 
  • Forbud mod afvisning af borgere, således at friplejehjem ikke skal kunne afvise borgere, medmindre borgeren ikke kan tilslutte sig friplejehjemmets værdigrundlag, eller friplejehjemmet ikke forsvarligt kan tage vare på borgeren. • Afregning af friplejeboligleverandører
  • Ændringer som følge af ældreloven.
Lovforslag
Bolig- og bygningsforhold
20-09-2024
20-11-2024
01-07-2025
2023/2024
Mikael Lynnerup Kristensen – Almene Boliger
mlk@sm.dk
26-08-2024

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 238,695 kB
Høringsliste 399,806 kB
Udkast - lovforslag om ændring af friplejeboligloven 846,722 kB