Høring

Høring

Ændring af Bekendtgørelse om visse skattebegunstigede opsparingsformer i pengeinstitutter

Ændring af Bekendtgørelse om visse skattebegunstigede opsparingsformer i pengeinstitutter
Finanstilsynet har i dag sendt udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om visse skattebegunstigede opsparingsformer i pengeinstitutter i høring. Hele udkastet kan downloades nedenfor.

Det foreslås at lempe på reglerne for, hvornår visse private pensionsopsparinger (rate- og kapitalpension) kan placeres i unoterede aktier, herunder i
iværksættervirksomheder. En lempelse vil skabe en større valgfrihed for dem,der ønsker at investere mere i unoterede aktier. Dermed skabes et potentiale for en bedre adgang til risikovillig kapital for unoterede virksomheder, herunder iværksættere.

De foreslåede grænser fastholder en vis beskyttelse af pensionstageres fremtidige pensionsudbetalinger mod den risiko for tab, som er ved at koncentrere store investeringsandele i unoterede aktier, men indebærer en større koncentration og dermed større risiko for tab som følge heraf sammenlignet med i dag.

Konkret foreslås det at gennemføre følgende ændringer:
  • At grænsen for, hvor meget der som minimum skal investeres i hvert unoteret selskab, sænkes fra 100.000 kr. til 50.000 kr. 
  • For opsparing op til 2 mio. kr., er det et krav, at værdien af de unoterede kapitalandele på investeringstidspunktet højest udgør 20 pct. af kundens samlede opsparing. Dette hæves til 25 pct.
  • For opsparing mellem 2 mio. kr. og 4 mio. kr., er det et krav, at værdien af de unoterede kapitalandele på investeringstidspunktet højest udgør 50 pct. af kundens samlede opsparing. Dette krav ophæves.
  • For opsparing over 4 mio. kr., er det et krav, at værdien af de unoterede kapitalandele på investeringstidspunktet højest udgør 75 pct. af kundens samlede opsparing. Dette krav ophæves.
Derudover opdateres henvisninger.

Finanstilsynet foreslår, at bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2025.

Udkastet er også sendt i høring hos en række organisationer. Finanstilsynet beder om eventuelle bemærkninger til bekendtgørelsen senest
den 18. september 2024. Bemærkninger kan sendes pr. e-mail til chlo@ftnet.dk eller pr. post til Finanstilsynet, Strandgade 29, 1401 København K, Att.: Christina Hjarnø Lorentzen.

Kontaktperson: Christina Hjarnø Lorentzen
Direkte tlf.nr.: 41 93 35 77

Finanstilsynet offentliggør eventuelle høringssvar her på Høringsportalen.

Bekendtgørelser
Finanstilsynet
Erhverv
18-09-2024
18-11-2024
01-01-2025
2023/2024
Christina Hjarnø Lorentzen
chlo@ftnet.dk
21-08-2024

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsliste 38,848 kB
Høringsbrev 108,374 kB
Udkast til bekendtgørelse 90,866 kB