Høring

Høring

Høring vedr. miljøvurdering af Plan for Nordsøen I

Offentlig høring af Energistyrelsens udkast til Plan for Nordsøen I og den tilhørende miljørapport (6. juni – 12. august 2024)

Energistyrelsen sender hermed udkast til Plan for Nordsøen I havvindmølleparker med den tilhørende miljørapport i høring hos offentligheden, interessenter og berørte myndigheder. 

Miljørapporten er udarbejdet i overensstemmelse med miljøvurderingsloven. Som en del af miljøvurderingsprocessen er der gennemført en overordnet miljøvurdering af udkast til Plan for Nordsøen I havvindmølleparker. Resultatet af miljørapporten og det tilhørende udkast til Plan for Nordsøen I sendes nu i offentlig høring i en periode på cirka ni uger. Høringsperioden er fra torsdag den 6. juni til mandag den 12. august 2024.

Miljørapporten er udarbejdet ud fra en afgrænsningsudtalelse. Denne afgrænsningsudtalelse har været sendt i offentlig høring i perioden fra den 6. marts til den 31. marts 2023. Høringen blev foretaget for at sikre, at offentligheden, interessenter og berørte myndigheder blev informeret tidligt i beslutningsprocessen og havde mulighed for at sende idéer og forslag til afgrænsningen for miljøvurderingen af udkast til Plan for Nordsøen I. Miljørapporten skal på et overordnet niveau sikre, at der tages stilling til de sandsynlige væsentlige miljøpåvirkninger, som kan forekomme, hvis planen realiseres, både hvad angår miljøpåvirkninger på havet og på land. 

Se venligst vedhæftede høringsmateriale, som består af følgende dokumenter:
  • Udkast til Plan for Nordsøen I
  • Miljørapport (To delrapporter samt tilhørende bilag)

Høringssvar skal sendes elektronisk til følgende postkasse: nordsoen1@ens.dk senest mandag den 12. august 2024 kl. 12.00. 
Ved afgivelse af høringssvar samtykkes til offentliggørelse af høringssvar, herunder afsenders navn og e-mailadresse.

Borgermøde
I forbindelse med høringen afholdes der borgermøde, hvor udkast til plan og miljørapportens resultater vil blive præsenteret. Borgermødet afholdes torsdag den 20. juni 2024, kl. 16.00 - 18.00 i Holmsland Idræts- og Kulturcenter. Adresse: Bandsby 2, 6950 Ringkøbing. Der vil være oplæg kl. 16.30. 

Efter høringen vil Energistyrelsen gennemgå høringssvarene og opdatere planen, hvis det er nødvendigt. Herefter udarbejder Energistyrelsen en sammenfattende redegørelse, der vil blive offentliggjort sammen med den endelige plan.

Du kan læse mere om Plan for Nordsøen I havvindmølleparker og denne høring på Energistyrelsens hjemmeside. 

I den samme periode bliver der foretaget en høring af nabostaterne (Norge og Tyskland) over planens grænseoverskridende miljøpåvirkninger i henhold til Espoo-konventionen.

Miljøvurdering
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
12-08-2024
12-10-2024
2023/2024
Alf Skovgaard
alfsk@ens.dk
06-06-2024