Høring

Høring

Indkaldelse af idéer og forslag til afgrænsning af miljø- og habitatkonsekvensvurdering af udvidelse og tilpasning af det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild

Afgrænsning af miljø- og habitatkonsekvensrapport for udvidelse og tilpasning af det nationale testcenter for store vindmøller ved Østerild i Thisted Kommune
Regeringen indgik den 1. februar 2024 sammen med Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance en aftale om at igangsætte miljø- og habitatkonsekvensvurdering af en eventuel udvidelse og tilpasning af Østerild Testcenter. Vurderingen skal inkludere muligheden for at teste integration af vindmølle- og PtX-teknologi i form af brintproduktion ved elektrolyse.

Plan- og Landdistriktsstyrelsen indleder nu forarbejdet for eventuel udvidelse og tilpasning af testcentret ved Østerild med en indkaldelse af idéer og forslag til afgrænsning af miljø- og habitatkonsekvensvurderingen. Til brug herfor har Plan- og Landdistriktsstyrelsen udarbejdet et idéoplæg. Idéoplægget beskriver projektet og et udsnit af projektets mulige miljøpåvirkninger.

Frem til den 23. juni 2024 kan forslag, idéer og kommentarer til miljø- og habitatkonsekvensvurderingen sendes til Plan- og Landdistriktsstyrelsen på oesterildtestcenter@plst.dk.
Debatoplæg
Plan- og Landdistriktsstyrelsen
Miljøvurdering
23-06-2024
23-08-2024
2023/2024
23-05-2024

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 543,120 kB
Høringsliste 376,902 kB
Ideoplæg 10,574 MB