Høring

Høring

Høring over udkast til bekendtgørelse om støj fra vindmøller (vindmøllestøjbekendtgørelsen) samt udkast til miljøvurdering af ændring af vindmøllestøjbekendtgørelsen

Udkast til bekendtgørelse om støj fra vindmøller
Bekendtgørelse om støj fra vindmøller regulerer de støjregler, som vindmøller opstillet på dansk territorie er underlagt.

I vindmøllestøjbekendtgørelsen tages bl.a. højde for multiple refleksioner fra vindmøller opstillet på havet.

Med den foreslåede ændring af reglerne vil multiple refleksioner ikke indgå i beregningen af lavfrekvent støj fra vindmøller på havet, der er placeret 20 kilometer eller længere fra kysten.

Støjreglerne for vindmøller på land ændres ikke.

Ud over den ændrede beregningsmetode er der foretaget sproglige præciseringer og justeringer af lovteknisk karakter uden indholdsmæssig betydning.

Ændringerne er nærmere beskrevet i høringsbrevet.

Miljøstyrelsen har vurderet, at udkastet til ændring af vindmøllestøjbekendtgørelsen skal miljøvurderes i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).
Udkast til en miljørapport, som vurderer bekendtgørelsens sandsynlige væsentlige indvirkning på miljøet, vedlægges.

Miljøvurderingen er baseret på tilgængelig viden, herunder notat udarbejdet af Force Technology om høretærskler og genevirkning for lavfrekvent støj i relation til vindmøller, som kan findes på Referencelaboratoriets hjemmeside.

Høringen over miljøkonsekvensrapporten følger bekendtgørelsens høringsperiode.

Miljøstyrelsen skal anmode om at have eventuelle bemærkninger til udkastet til bekendtgørelse og/eller udkastet til miljøvurdering i hænde senest den 19. juni 2024.

Bemærkninger bedes sendt til Miljøstyrelsen på e-mailadressen mst@mst.dk med angivelse af journalnummer 2024-10479 i emnefeltet med kopi til jentj@mst.dk.
Bekendtgørelser
Miljøstyrelsen
Miljø
19-06-2024
19-08-2024
01-09-2024
2023/2024
Jennifer Jensen
jentj@mst.dk
15-05-2024

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 141,916 kB
udkast til ny bekendtgørelse om støj fra vindmøller 990,396 kB
Miljørapport 771,172 kB
Høringsliste 341,010 kB