Høring

Høring

Høring af udkast til lov om ændring af miljøbeskyttelsesloven (nulemissionszoner i afgrænsede byområder)

Høring over udkast til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse (Kommunal mulighed for etablering af nulemissionszoner i afgrænsede byområder, indførelse af absolut kumulation for overtrædelser af miljøzonereguleringen m.v.)

Regeringen ønsker at give kommunerne værktøjer til at gøre byerne grønnere og sundere samt at give kommunerne mulighed for at sætte ind mod luft- og støjforurening lokalt. Den 9. februar indgik regeringen, SF, RV, EL og Alt en aftale om at sikre lovhjemmel til at give alle landets kommuner mulighed for hver at oprette én nulemissionszone ud fra fastsatte kriterier om, hvordan tilladelse og etablering kan ske.

Med lovforslaget foreslås det, at alle landets kommunalbestyrelser får mulighed for efter forudgående høring af Miljøstyrelsen at etablere én nulemissionszone i et afgrænset byområde. I forbindelsen med høringen af udkast til afgørelse om etablering af en nulemissionszone skal en række elementer belyses og konsekvensvurderes, bl.a. størrelsen på zonen og mulighederne for betjening med kollektiv transport.

Endelig foreslås det med lovforslaget, at der ændres på reglerne for sanktioner for overtrædelse af den allerede gældende miljøzoneregulering, som konstateres ved digital kontrol, således at der kun kan udstedes ét bødeforelæg pr. uge, frem for ét pr. døgn. Hertil foreslås det endvidere, at der for overtrædelser af miljøzonereguleringen indføres et princip om absolut kumulation. Dette vil medføre, at bødens samlede størrelse i tilfælde med flere overtrædelser af miljøzonereguleringen, som det klare udgangspunkt ikke vil kunne nedsættes. Ændringerne vil gælde alle dieselkøretøjstyper (tunge køretøjer, varebiler og personbiler).

Se venligst vedhæftede filer for nærmere information, herunder om afgivelse af høringssvar.
Lovforslag
Miljøministeriet
Miljø
31-05-2024
31-07-2024
01-01-2025
2023/2024
01-05-2024

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 135,264 kB
Udkast til lovforslag 1,351 MB
Høringsliste 78,271 kB