Høring

Høring

Høring af udkast til bekendtgørelse om vandforsyningers offentliggørelse af oplysninger til forbrugere

Bekendtgørelse om vandforsyningers offentliggørelse af oplysninger til forbrugere
Bekendtgørelsen udmønter lovforslag nr. L 102 om ændring af vandforsyningsloven, byggeloven og produktloven (gennemførelse af dele af drikkevandsdirektivet), som indeholder forslag til fastsættelse af bemyndigelser, som udmøntes i denne bekendtgørelse. 

Udstedelsen af bekendtgørelsen, med undtagelse af § 4 om offentliggørelse af regulativ, sker som led i implementering af drikkevandsdirektivets artikel 17 og bilag IV.

Det bemærkes, at regler omkring oplysninger til forbrugeren i medfør af direktivets artikel 17 og bilag IV, fastsættes af både Miljøministeriet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Miljøministeriet fastsætter regler om oplysninger og kvaliteten af drikkevandet, mens Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet fastsætter regler om prisen, forbruget og lign. Reglerne er således udarbejdet, så bestemmelserne kan læse sammen.

Bekendtgørelsen indfører bestemmelser om regler for vandforsyningernes oplysningspligter over for forbrugere. I visse tilfælde er der også pligt til at den fysiske eller juridiske person, som vandforsyningen afregner vandforbruget med (f.eks. boligforeninger og udlejere), skal videreformidle oplysninger til forbrugeren (slutbrugeren). Oplysningerne vedrører bl.a. husstandens vandforbrug og drikkevandet pris. Oplysningerne skal leveres mindst én gang om året og offentliggøres på lettilgængelig vis via f.eks. fakturaen, Digital Post eller andre digitale midler. Andre oplysninger skal dog blot leveres på vandforsyningernes eksisterende hjemmesider (f.eks. regulativ eller ejerskabsstruktur). Visse af disse oplysningspligter gælder kun for store vandforsyninger (dvs. vandforsyninger, som er omfattet af vandsektorloven). 

Bekendtgørelser
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
21-05-2024
20-07-2024
01-07-2024
2023/2024
Rasmus Sørensen
rsoe@ens.dk
23-04-2024