Høring

Høring

Høring over udkast til bekendtgørelse om elhandelsvirksomhedernes indberetning af standardpriser, tariffer, rabatter og vilkår til prisportalen elpris.dk

Høring over udkast til bekendtgørelse om elhandelsvirksomhedernes indberetning af standardpriser, tariffer, rabatter og vilkår til prisportalen elpris.dk
Forsyningstilsynet sender udkast til bekendtgørelse om elhandelsvirksomhedernes indberetning af standardpriser, tariffer, rabatter og vilkår til prisportalen elpris.dk i høring.

Med udkastet til en opdateret bekendtgørelse ønsker Forsyningstilsynet at tydeliggøre, hvilke oplysninger elhandelsvirksomhederne skal indberette til elpris.dk om deres produkter. Formålet med ændringerne i bekendtgørelsen er at skabe en øget gennemsigtighed for forbrugerne, så det bliver nemmere for den enkelte forbruger at sammenligne forskellige produkter på elpris.dk.

Forsyningstilsynet lægger med opdateringen af bekendtgørelsen desuden op til en forenkling af begreberne vedrørende produkter med henholdsvis fast pris og variabel pris på elpris.dk.

Det er endvidere Forsyningstilsynets hensigt med opdatering af bekendtgørelsen at fastsætte strammere sanktionsbestemmelser for manglende overholdelse af bekendtgørelsens regler. Erfaringerne fra Forsyningstilsynets tilsynsarbejde har vist, at der er et behov for at kunne gøre brug af mere regulerende sanktioner, end dem, der er indeholdt i den gældende bekendtgørelse med det formål at øge forbrugerbeskyttelsen.

Hensynet bag ovenstående forslag er at sikre en øget tillid til, at oplysningerne på elpris.dk er korrekte.

Forsyningstilsynet anmoder om at modtage eventuelle bemærkninger til vedlagte udkast senest den 20. maj 2024. 
Bekendtgørelser
Forsyningstilsynet
Energi- og vandforsyning
20-05-2024
20-07-2024
01-07-2024
2023/2024
Dana Safin
dasi@forsyningstilsynet.dk
22-04-2024

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 201,273 kB
Udkast til bekendtgørelse 635,117 kB
Høringsliste 187,979 kB