Høring

Høring

Rammerne for kommunal støtte til etablering af net til højhastighedsbredbånd

Høring over udkast til rammerne for kommunal støtte til etablering af net til højhastighedsbredbånd
Udkastet til bekendtgørelse om ikrafttræden af dele af § 2, nr. 12, i lov nr. 1555 af 12. december 2023, om ændring af lov om radioudstyr og elektromagnetiske forhold, lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester m.v., sætter hjemmelgrundlaget for reglerne om den kommunale støtteramme i kraft.

Udkastet til bekendtgørelse for kommunal støtte til etablering af net til højhastighedsbredbånd fastsætter de rammer, der vil gælde for kommunalbestyrelsers støtte til etablering af digital infrastruktur. 

Der er alene tale om et rammeregelsæt for kommunale udbud til etablering af net til højhastighedsbredbånd. Der er ikke afsat statslige midler til ordningen, da støtten skal gives ud fra de respektive kommunernes egne budgetter, såfremt en kommune ønsker at gøre brug af rammerne. 

Det er hensigten, at bekendtgørelsen skal træde i kraft den 1. juli 2024. 

Høringen giver også mulighed for at komme med bemærkninger til Styrelsen for Dataforsyning og Infrastrukturs udkast til vejledning. 

Vejledningen redegør for bekendtgørelsens bestemmelser og beskriver mere detaljeret de regler, der gælder for den kommunale støtteramme. Vejledningen indeholder bl.a. praktiske oplysninger for kommuner m.fl.

Udkastet til tilsynsbekendtgørelse fastsætter de regler, der gælder for Styrelsen for Dataforsyning og Infrastrukturs tilsyn med kommunernes overholdelse af den støtte, de beslutter at give til en støttemodtager med henblik på etablering af net til højhastighedsbredbånd.

Bekendtgørelser
Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur
Erhverv
16-05-2024
16-07-2024
01-07-2024
2023/2024
Rasmus Blume Wind
rbw@sdfi.dk
18-04-2024