Høring

Høring

Høring af bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forsikringsselskaber, forsikringsholdingvirksomheder og firmapensionskasser

Høring af bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forsikringsselskaber, forsikringsholdingvirksomheder og firmapensionskasser
Finanstilsynet har i dag sendt udkast til bekendtgørelse om lønpolitik og aflønning i forsikringsselskaber, forsikringsholdingvirksomheder og firmapensionskasser i høring. 

I forbindelse med lov om forsikringsvirksomhed blev det besluttet at flytte en række bestemmelser vedrørende aflønning for forsikringsselskaber fra bekendtgørelsesniveau, reguleret ved bekendtgørelse nr. 16 om lønpolitik og aflønning i forsikringsselskaber, forsikringsholdingvirksomheder og firmapensionskasser, til lovniveau.

Desuden er det med samlelovforslaget L 122, fremsat den 28. februar 2024, foreslået, at en række bestemmelser i den gældende aflønningsbekendtgørelse for firmapensionskasser flyttes til lov om firmapensionskasser, med det formål at skabe større klarhed omkring reglernes anvendelse.

For at sikre klarhed og forståelighed i reguleringen er der behov for at udstede en ny aflønningsbekendtgørelse for forsikrings- og pensionssektoren, som afspejler, at en række tidligere bestemmelser nu er blevet flyttet til lovniveau.

Bekendtgørelsen indeholder alene konsekvensrettelser og redaktionelle ændringer, og indebærer derfor ingen materielle ændringer af gældende ret på det forventede ikrafttrædelsestidspunkt.  

Finanstilsynet skal anmode om eventuelle bemærkninger til udkastet senest den 13. maj 2024. Bemærkninger kan sendes pr. e-mail til EMJE@ftnet.dk, afloenning@ftnet.dk eller pr. post til Finanstilsynet, Strandgade 29, 1401 København K, Att.: Emil Nørby Jeppesen 

Bekendtgørelser
Finanstilsynet
Erhverv
13-05-2024
13-07-2024
2023/2024
12-04-2024

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsliste 100,134 kB
Udkast til bekendtgørelse 200,188 kB
Høringsbrev 54,477 kB