Høring

Høring

Høring af udkast af bekendtgørelse om obligatoriske energiledelsessystemer og energisyn og klimasyn i visse virksomheder

Bekendtgørelse om obligatoriske energiledelsessystemer og energisyn og klimasyn i visse virksomheder

Udkast til ændring af bekendtgørelsen om obligatoriske energiledelsessystemer og energisyn og klimasyn i store virksomheder sendes hermed i høring. Bekendtgørelsen skal træde i kraft 1. juli 2024, og erstatte den gældende bekendtgørelse (BEK 624 af 30. maj 2023) om obligatoriske energisyn i store virksomheder. 

Bekendtgørelsen indfører, efter bemyndigelse ved ændringen af lov om fremme af effektiv energianvendelse og drivhusgasreduktion (L 118), EU-forpligtelsen om at visse virksomheder, afhængigt af deres årlige energiforbrug, indfører energiledelsessystemer eller udfører energisyn. Forpligtelserne skal bidrage til, at virksomhederne finder og kortlægger omkostningseffektive energieffektiviserings- og besparelsespotentialer, samt bidrage til, at virksomhederne får et overblik over potentialerne for at spare på energien og dermed muligheden for at reducere omkostningerne til energi og øge konkurrenceevnen.

Bekendtgørelsen udmønter derudover dele af Aftale om Grøn Skattereform for industri m.v., af 24. juni 2022, om klimasyn, der er en udvidelse af den energiledelses- og energisynsforpligtelsen. Udvidelsen vil indebære, at der vil være et supplerende fokus på at kortlægge og identificere CO2-reducerende tiltag hos de omfattede virksomheder.

Bekendtgørelsens øvrige væsentlige ændringer fra gældende ret, beskrives nærmere i de vedlagte materiale.

Bekendtgørelser
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
13-05-2024
13-07-2024
01-07-2024
2023/2024
Mads Siercke
mdsk@ens.dk
12-04-2024