Høring

Høring

Høring over udkast til lovforslag om ændring af investeringsscreeningsloven

Lovforslag om ændring af investeringsscreeningsloven (Særskilte tidspunkter for investeringsscreening i forbindelse med havvindudbud og andre større offentlige energiprojekter).
Energistyrelsen sender vedlagte udkast til ændring af investeringsscreeningsloven (Særskilte tidspunkter for investeringsscreening i forbindelse med havvindudbud og andre større offentlige energiprojekter) i høring.

Lovforslaget indebærer en mindre ændring af Erhvervsministeriets investeringsscreeningslov, som fremsættes af klima-, energi- og forsyningsministeren. 

Efter den gældende retstilstand kan investeringsscreening i begrænset omfang ske parallelt med en ny EU-screening af udenlandske subsidier (FSR), der under visse forudsætninger foretages af EU-Kommissionen for at begrænse konkurrenceforvridning i form af udenlandsk støtte til eksempelvis opstillere eller leverandører til projekter såsom store havvindudbud. 

Formålet med lovforslaget er at muliggøre øget parallelitet i screeningstidspunktet mellem den nye FSR-screening og investeringsscreeningen ifm. visse havvindudbud og andre større offentlige energiprojekter for at undgå forsinkelser mv. i forbindelse med de kommende udbud samt forkorte vedståelsesfristerne.

Lovforslag
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
07-04-2024
07-06-2024
01-07-2024
2023/2024
Christian Stubkjær
chstu@kefm.dk
20-03-2024

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 154,415 kB
Høringsversion af ændring af investeringsscreeningsloven 450,620 kB
Høringsliste 168,303 kB
Høringsnotat
Høringsnotat 388,984 kB
Høringssvar
Samlede høringssvar 1,543 MB