Høring

Høring

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i kystfiskeri

Bekendtgørelse om tilskud til investeringer i kystfiskeri
Fiskeristyrelsen sender hermed bekendtgørelse om tilskud til investering i kystfiskeri i offentlig høring. Vejledningen til ordningen er også en del af høringen.

Om bekendtgørelsen
Tilskudsordningen har til formål at styrke kystfiskeriet, herunder kystfiskeriet i mindre havne, hvor der landes kystfanget fisk, og udvikle bæredygtighedsprofilen for kystfanget fisk.

Væsentlige ændringer i forhold til sidste år
Tilskudsordningen var åben i 2023 og genåbner i 2024 med enkelte tilpasninger:
  • Der er indført løbende ansøgningsrunde.
  • Satsen for overhead er hævet fra 15 pct. til 18 pct.
  • Der er foretaget en mere generel forenkling af projektforlængelser, hvor en forlængelse på op til tre måneder alene skal anmeldes til styrelsen frem for godkendes.
  • Der er foretaget tilpasning af det maksimale tilskudsbeløb.
  • Det er muligt for fiskeriforeninger, fiskeriorganisationer, havneforeninger, og virksomheder, herunder også producent- og brancheorganisationer at søge om tilskud.
  • I forhold til teknologilisten, som er vedlagt som bilag til bekendtgørelsen, er den videreført i sin helhed fra 2023. Dog er der foretaget enkelte tilpasninger efter drøftelse med erhvervet.
  • Oversigten over tilskudsberettigede mindre havne og landingssteder, jf. bilag 2 til bekendtgørelsen, er blevet opdateret.
  • Det er nu muligt at få tilskud til udgifter, som relaterer sig til projektet, der er afholdt forud for ansøgningens indgivelse til styrelsen. Igangsættelse af projektet inden der er meddelt tilsagn, sker fortsat for egen regning og risiko.
Fiskeristyrelsen skal anmode om at modtage bemærkninger til udkastet senest:
Tirsdag den 5. april 2024

Bemærkninger til udkast og spørgsmål til det faglige indhold sendes til Kasper Storch (KASSTO@fiskeristyrelsen.dk) med kopi til tilskudsjura@fiskeristyrelsen.dk samt angivelse af journalnummer 24-2514-000003.

Det forventes, at bekendtgørelsen træder i kraft den 1. maj 2024.

Venlig hilsen
Fiskeristyrelsen
Bekendtgørelser
Fiskeristyrelsen
Erhverv
05-04-2024
05-06-2024
01-05-2024
2023/2024
20-03-2024