Høring

Høring

Udkast til bekendtgørelse om finansielle virksomheders m.v. pligt til at offentliggøre Finanstilsynets vurdering af virksomheden m.v.

Udkast til bekendtgørelse om finansielle virksomheders m.v. pligt til at offentliggøre Finanstilsynets vurdering af virksomheden m.v.
Finanstilsynet har i dag sendt udkast til bekendtgørelse om finansielle virksomheders m.v. pligt til at offentliggøre Finanstilsynets vurdering af virksomheden m.v.  i høring. Hele udkastet kan downloades nedenfor.

Formålet med bekendtgørelsen er at ændre i bekendtgørelsens anvendelsesområde, så bekendtgørelsen også omfatter forsikringsformidlere, forbrugslånsvirksomheder, Kreditforeningen af kommuner og regioner i Danmark og de virksomhedstyper, som senest er blevet omfattet af hvidvaskloven.

Der er derudover foretaget konsekvensrettelser som følge af de foreslåede udvidelser af anvendelsesområdet og som følge af lov om forsikringsvirksomhed, der udskiller reguleringen af forsikringsselskaber fra lov om finansiel virksomhed.

Der foreslås ikke materielle ændringer til øvrige dele af bekendtgørelsen. Derved sker der ikke ændringer for de virksomheder, der allerede er omfattet af offentliggørelsesbekendtgørelsen.

Finanstilsynet foreslår, at bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juli 2024.

Udkastet er også sendt i høring hos en række organisationer. 

Finanstilsynet beder om eventuelle bemærkninger til bekendtgørelsen/vejledningen senest den 19. april 2024.

Bemærkninger kan sendes pr. e-mail til hoeringer@ftnet.dk eller pr. post til Finanstilsynet, Strandgade 29, 1401 København K, Att.: Sophie Bech Tønners

Kontaktperson: Sophie Bech Tønners
Direkte tlf.nr.: 20 12 28 34

Bekendtgørelser
Finanstilsynet
Erhverv
19-04-2024
19-06-2024
2023/2024
Sophie Bech Tønners
hoeringer@ftnet.dk
08-03-2024

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Udkast til bekendtgørelse 110,647 kB
Udkast til bekendtgørelse - sammenligningsversion 127,993 kB
Høringsbrev 78,661 kB
Høringsliste 112,513 kB