Høring

Høring

Høring over ændring af tredjelandslisterne for indførsel af levende dyr og animalske produkter til Unionen

I henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/429 er der stillet forslag om: 
  1. at ændre, hvorfra det er tilladt at indføre sendninger af dyr og animalske produkter til Unionen som fastsat i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2021/404. 
  2. at fjerne Hviderusland og Rusland fra listen over tredjelande, hvorfra der må foretages ikke-kommercielle flytninger af selskabsdyr uden rabiesantistoftitreringstest. Forventet anvendelsesdato er den 15. september 2024. 
Forslagene vil blive præsenteret af EU-Kommissionen og drøftet i den Stående Komite for Dyr, Fødevarer og Foder den 21. februar. Der er forventet afstemning den 20.-21. marts 2024. 


Ændringerne af (EU) 2021/404 vedrører følgende: 

Bilag IV, hvori det fastsættes fra hvilke tredjelande, territorier eller zoner deri, hvorfra det er tilladt at indføre sendinger af dyr af hestefamilien til Unionen. Sydafrika tilføjes og regionaliseres for registrerede heste. Desuden foretages der konsekvensrettelser af bilaget baseret på ændringerne af gennemførelsesforordning (EU) 2021/403 som blevet gennemført ved gennemførelsesforordning (EU) 2024/351. 
 
Bilag VII hvori det fastsættes fra hvilke tredjelande, territorier eller zoner deri, hvorfra det er tilladt at indføre sendninger af hunde, katte og fritter til Unionen. Der fastsættes krav om rabies-antistoftitreringstest for indførsel af hunde, katte og fritter fra Rusland og Hviderusland. 

Bilag XII hvori det fastsættes fra hvilke tredjelande, territorier eller zoner deri, hvorfra det er tilladt at indføre sendinger af fersk kød af hovdyr til Unionen. Der foretages ændringer i Brasiliens regionalisering og der foretages ændringer i de særlige betingelser i del 3. vedr. vaccination. 

Bilag XV hvori det fastsættes fra hvilke tredjelande, territorier eller zoner deri, hvorfra det er tilladt at indføre sendninger af kødprodukter af hovdyr, fjerkræ og fjervildt til Unionen. Der foretages ændringer for Montenegro for så vidt angår sendninger af kødprodukter fra svin. 

Bilag XIV hvori det fastsættes fra hvilke tredjelande, territorier eller zoner deri, hvorfra det er tilladt at indføre sendninger af fersk kød af fjerkræ og fjervildt til Unionen. Der foretages ændringer for Moldova for så vidt angår fersk kød af fjerkræ og tekniske berigtigelser af del 3 og 4. 


Høringssvar til de to forslag kan fremsendes til Fødevarestyrelsen forud for drøftelserne på e-mail somov@fvst.dk. 
Eventuelle bemærkninger skal være styrelsen i hænde senest den 19. februar kl. 9.00. 
EU-Dokumenter
Fødevarestyrelsen
Erhverv
19-02-2024
19-04-2024
15-09-2024
2023/2024
14-02-2024

Dokumenter

Der er ingen dokumenter for høringen