Høring

Høring

Høring om bekendtgørelse om tilskud fra Landdistriktspuljen

Høring om bekendtgørelse om tilskud fra Landdistriktspuljen
Høring om bekendtgørelse om tilskud fra Landdistriktspuljen

Plan- og Landdistriktsstyrelsen sender hermed bekendtgørelse om tilskud fra landdistriktspuljen i høring.

Baggrund
Plan- og Landdistriktsstyrelsen forestår administration og ansøgningsprocedurer i relation til Landdistriktspuljen, herunder vejledning af ansøgere og indstilling af projekter til Plan- og Landdistriktsstyrelsen.

Udkast til den nye bekendtgørelse om tilskud fra Landdistriktspuljen, der nu sendes i høring, fastsætter nærmere regler for ordningens gennemførelse, herunder administration af ordningen, og sikrer at By-, Land- og Kirkeministeriets bemyndigelse til at fastsætte nærmere regler for ordningens gennemførelse. Bekendtgørelsen udstedes med hjemmel i tekstanmærkning nr. 103 ad § 22.71.03 på finansloven for 2024.

I udkastet til bekendtgørelsen fastsættes regler for Landdistriktspuljen, som på nuværende tidspunkt er indeholdt i en række vejledninger til de forskellige typer af projekter, som puljen kan yde støtte til. Bekendtgørelsen fastsætter således, hvad der kan søges tilskud til, hvem der kan søge, hvilke krav og tildelingskriterier der lægges vægt på, hvem der træffer afgørelse, hvorledes tilskud udbetales mv.

Der gøres opmærksom på, at bekendtgørelsen er en videreførelse af de gældende regler for ordninger under landdistriktspuljen, dog med den undtagelse, at det fremover vil det være muligt at yde støtte som tilskud til projekter, der tidligere modtog støtte som lån.

Resultatet af Innovations- og Iværksættertjekket
I bekendtgørelse om tilskud fra Landdistriktspuljen udgår ø-lån, som i stedet bliver gjort til et tilskud. Dette medfører, at der ikke vil være krav om tilbagebetaling af midler. Dette gør bekendtgørelsen iværksættervenlig, da det stiller iværksætter og SMV’er bedre, da de ikke skal tilbagebetale tilsagnet.

Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft 6. marts 2024.

Høringsfrist
Plan- og Landdistriktsstyrelsen skal anmode om eventuelle bemærkninger til bekendtgørelsen senest den 23. februar 2024. Eventuelle bemærkninger bedes sendt per mail til landdistriktspulje@plst.dk eller ved brev til Plan- og Landdistriktsstyrelsen, Slotsgade 1, 2. sal, 4800 Nykøbing Falster.
Bekendtgørelser
Plan- og Landdistriktsstyrelsen
Erhverv
23-02-2024
23-04-2024
06-03-2024
Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft 6. marts 2024
2023/2024
05-02-2024

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 266,913 kB
Høringsliste 499,857 kB
Bekendtgørelse om tilskud fra Landdistriktspuljen 489,011 kB