Høring

Høring

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til privat skovrejsning 2024

Bekendtgørelse om tilskud til privat skovrejsning 2024
Formålet med ordningen er at give støtte til etableringen af skov på privatejede landbrugsarealer og kommunalt ejede landbrugsarealer, som forbedrer vandmiljøet ved at reducere landbrugets udledning af kvælstof samt binder kulstof og beskytter drikkevandsressourcer.

For kommunalt ejede landbrugsarealer gives der tilskud til anlæg af skov uden anvendelse af pesticider og biocidholdige produkter samt uden brug af dybdegående jordbearbejdning og til opsætning af kulturhegn. Tilskud til kommunale ansøgere er baseret på faktiske omkostninger ved sammenligning med referenceomkostninger eller to sammenlignelige tilbud. 

For privatejede landbrugsarealer gives der tilskud til anlæg og pleje af skov, opsætning, vedligehold og nedtagning af kulturhegn. Der kan opnås forhøjet støtte, hvis anlæg og pleje sker uden anvendelse af dybdegående jordbearbejdning. Tilskudssatser til private ansøgere er
beregnet ud fra standardomkostninger, hvor fremtidige indtægter er fratrukket.

Ny skov anlagt med tilskud pålægges fredskovspligt efter skovloven. Ordningen er baseret på frivillig medvirken.

Bekendtgørelsen er i vid udstrækning en videreførelse af ordningen privat skovrejsning 2023. Den indeholder en ny bestemmelse, om at der ikke kan udbetales tilskud til kriseramte virksomheder, og at eventuelle tilbagebetalingskrav skal være efterkommet.

Bekendtgørelser
Miljø
04-01-2024
21-02-2024
01-02-2024
2023/2024
Cecilie Bjørklid Levinsen
ceclev@lbst.dk
18-12-2023