Høring

Høring

Bekendtgørelse om takster for administration pr. 1. januar 2024 efter lov om arbejdsskadesikring og lov om sikring mod følger af arbejdsskade og bekendtgørelse om betaling for Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings og Ankestyrelsens administration af forhold, der er omfattet af lov om arbejdsskadesikring m.v.

Arbejdstilsynet sender hermed to bekendtgørelser i høring. Det drejer sig om:

Bekendtgørelse om takster for administration pr. 1. januar 2024 efter lov om arbejdsskadesikring og lov om sikring mod følger af arbejdsskade.

(Taksten for behandling af ulykkessager er korrigeret den 1. november 2023 pga. en slåfejl)

Der er tale om den årlige fastsættelse af taksterne for Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings og Ankestyrelsens sagsbehandling af arbejdsskadesager og private erstatningssager for det kommende år.

Beskæftigelsesministeren bekendtgør taksterne for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og Ankestyrelsens sagsbehandling af arbejdsskadesager efter indstilling fra bestyrelsen for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og for så vidt angår Ankestyrelsens takster efter forhandling med Social-, Bolig- og Ældreministeriet (Ankestyrelsen).

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har oplyst, at de indstillede takster for 2024 svarer til taksterne for 2023, alene reguleret med den generelle pris- og lønregulering på 4,4 pct.


Bekendtgørelse om betaling for Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings og Ankestyrelsens administration af forhold, der er omfattet af lov om arbejdsskadesikring m.v.

Der foretages to primære ændringer til bekendtgørelsen. Der tilføjes en ny bestemmelse, som omhandler betalingen for behandlingen af sager om skader forvoldt ved terror efter arbejdsskadesikringslovens § 10 a. Dette er alene en beskrivelse af gældende ret. Derudover omskrives bestemmelsen om fastsættelsen af betalingen for Ankestyrelsens administration. Denne ændring indebærer bl.a., at der sker enkelte justeringer til fristerne for opgørelse af og betaling for Ankestyrelsens sagsbehandling. Derudover ensrettes forsikringsselskabernes indsigelsesfrist over for Ankestyrelsen med den frist, som gælder i forhold til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.
Bekendtgørelser
Arbejdstilsynet
Arbejdsmarked
24-11-2023
24-01-2024
01-01-2024
2023/2024
Tor Even Münter tem@at.dk og Cecilie Hertel Thygesen cty@at.dk
at@at.dk
30-10-2023