Høring

Høring

Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse m.v. og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. (Brugerbetalingsbekendtgørelsen) samt ændring af vejledning til miljøtilsynsbekendtgørelsen

Udkast til bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse m.v. og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. samt ændring af vejledning til miljøtilsynsbekendtgørelsen
Hermed fremsendes udkast til bekendtgørelse om brugerbetaling for godkendelse m.v. og tilsyn efter lov om miljøbeskyttelse og lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v. i høring.

Med udkastet til bekendtgørelse indføres der uden for husdyrområdet fuld brugerbetaling for virksomhederne for myndighedernes omkostninger til udførelse af bl.a. behandling af ansøgning om godkendelse og andre opgaver efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 5 og tilsynsarbejde efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 9. Brugerbetalingen baseres på, at godkendelses- og tilsynsmyndigheden årligt fastsætter timetaksten for brugerbetalingen på grundlag af myndighedens direkte og indirekte omkostninger i forbindelse med de brugerbetalingsbelagte aktiviteter.

Udkastet til bekendtgørelse medfører ikke ændringer for så vidt angår opgørelsen af det antal timer, der er anvendt til udførelsen af opgaverne. Der ændres heller ikke på, hvilke aktiviteter der skal opkræves brugerbetaling for.

Der fastsættes videre nye regler for opkrævning af omkostninger ved brug af fremmede tjenesteydelser ved udførelsen af opgaverne uden for husdyrområdet.

Der foretages herudover visse andre ændringer, herunder af renteopkrævningen på området, ligesom enkelte afsnit i miljøtilsynsvejledningen foreslås opdateret i lyset af bekendtgørelsesændringerne.

Ændringerne er nærmere beskrevet i høringsbrevet.

Miljøstyrelsen skal anmode om at have eventuelle bemærkninger til høringsudkastet i hænde senest fredag den 27. oktober 2023.

Bemærkninger bedes sendt til Miljøstyrelsen på e-mailadressen mst@mst.dk med angivelse af journalnummer 2022-81245 i emnefeltet med kopi til jentj@mst.dk.
Bekendtgørelser
Miljøstyrelsen
Miljø
27-10-2023
27-12-2023
01-01-2024
2022/2023
Jennifer T. Jensen
jentj@mst.dk
27-09-2023