Høring

Høring

Bekendtgørelse om revisionens gennemførelse i ATP, AES og LD

Bekendtgørelse om revisionens gennemførelse i ATP, AES og LD
Finanstilsynet sender hermed udkast til bekendtgørelse om revisionens gennemførelse i ATP, AES og LD i høring.

Formålet med bekendtgørelsen er at:
Ensrette bestemmelserne til den gældende bekendtgørelse om revisionens gennemførelse i finansielle virksomheder m.v. samt finansielle koncerner. •
Ophævelse af kravet om revisionschefens påtegning på årsregnskabet, såfremt bestyrelsen har oprettet en intern revision. •
Opdatere sprogbruget i bekendtgørelsen. •

Nye bestemmelser
Finanstilsynet har tilstræbt, at formuleringerne af de nye bestemmelser svarer til de tilsvarende bestemmelser i bekendtgørelsen om revisionens gennemførelse i finansielle virksomheder m.v. samt finansielle koncerner.

Revisionschefens påtegning
Den gældende bekendtgørelses krav om, at revisionschefen skal påtegne årsregnskabet såfremt bestyrelsen har oprettet en intern revision, jf. § 11, ophæves fordi det i lighed med bekendtgørelsen om revisionens gennemførelse i finansielle virksomheder m.v. skal være op til bestyrelsen at beslutte om revisionschefen påtegner årsregnskabet.

Sprogbruget
Der er i bekendtgørelsen søgt anvendt et mere moderne sprogbrug hvor retssubjektet trækkes frem først i hver bestemmelse. Denne modernisering er ikke tiltænkt nogen ændring af forståelsen af de enkelte bestemmelser.

Bekendtgørelsen foreslås at træde i kraft den 1. januar 2024. Det foreslås tilladt, at bestyrelsen kan beslutte, at bekendtgørelsens regler anvendes på revisionsprotokollater, der vedrører årsregnskaber, der påbegyndes den 1. januar 2023. 

Høring 
Udkastet til ændring af bekendtgørelsen er sendt i høring hos en række organisationer og myndigheder, som fremgår af vedlagte høringsliste. 

Finanstilsynet beder om eventuelle bemærkninger til udkastet den 5. oktober 2023. 

Bemærkningerne bedes sendt pr. mail til ahga@ftnet.dk eller pr. post til Finanstilsynet, Strandgade 29, 1401 København K, Att.: Anna Helmersen Gardel.

Kontaktperson: Anna Helmersen Gardel
Direkte tlf.nr.: + 45 33 55 82 29

Eventuelle høringssvar offentliggør Finanstilsynet her på Høringsportalen. 

Bekendtgørelser
Finanstilsynet
Erhverv
05-10-2023
05-12-2023
01-01-2024
2022/2023
Anna Helmersen Gardel
ahga@ftnet.dk
06-09-2023

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsliste 87,632 kB
Høringsbrev 98,312 kB
Udkast til bekendtgørelse 383,274 kB
Høringssvar
Høringssvar 337,998 kB