Høring

Høring

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om Sund og Bælt Holding A/S og lov om offentlige veje m.v. (Varetagelse af selskabets opgaver efter lov om vejafgift)

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om Sund og Bælt Holding A/S og lov om offentlige veje m.v. (Varetagelse af selskabets opgaver efter lov om vejafgift)
Vedlagte udkast til ovennævnte lovforslag forventes fremsat i den kommende folketingssamling.
Forslaget om ændring af lov om Sund og Bælt Holding A/S og lov om offentlige veje m.v. forventes at komme til at indgå i et lovforslag om ændring af registreringsafgiftsloven, lov om registrering af køretøjer og brændstofforbrugsafgiftsloven (Forbedringer af motorlovgivningen m.v.), der blev sendt i offentlig høring den 26. juni 2023.
I lovudkastet indgår i det væsentlige følgende ændringer:
Med vedtagelse af lov om vejafgift (vejafgiftsloven) den 1. juni 2023 blev det besluttet, at Sund & Bælt Holding A/S skal forestå driften af vejafgiftsordningen. Som led i implementering af vejafgiftsordningen er der brug for, at Sund & Bælt Holding A/S kan opstille teknisk udstyr på det offentlige vejnet med henblik på opkrævning og håndhævelse af vejafgiftsordningen ligesom, at der er behov for at tilvejebringe et alternativ til, at selskabet skal ansøge vejmyndig-heden om tilladelse til opstilling af teknisk udstyr.
Lovforslaget indebærer bl.a., at Sund og Bælt Holding A/S kan op-stille teknisk udstyr på offentlig vej med henblik på at varetage op-gaver, som følger af vejafgiftsloven. Endvidere indebærer lovforslaget, at selskabet undtages fra kravet om at ansøge om tilladelse til opstilling af udstyr på vejarealer, og at transportministeren som følge heraf bemyndiges til at fastsætte regler om de betingelser, som selskabet skal opfylde, når der opstilles udstyr.
Høringsmaterialet vil blive gjort offentligt tilgængeligt på bl.a. Hø-ringsportalen.dk, medmindre regler om beskyttelse af personoplysninger indebærer, at høringsvar eller dele heraf ikke kan offentliggøres.
Lovforslag
Trafik og transport
16-09-2023
16-11-2023
01-01-2024
2022/2023
28-08-2023

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
høringsbrev 129,820 kB
høringsliste 150,120 kB
udkast til lovforslag 441,797 kB
Høringsnotat
Høringsnotat 322,820 kB
Høringssvar
Høringssvar 594,840 kB