Høring

Høring

Høring over udkast til bekendtgørelser vedrørende lov om likviditetslån m.v. i forbindelse med indefrysningsordning for høje energiregninger og til energiintensive virksomheder m.v.

Høring over udkast til bekendtgørelser vedrørende lov om likviditetslån m.v. i forbindelse med indefrysningsordning for høje energiregninger og til energiintensive virksomheder m.v.
Erhvervsstyrelsen har udarbejdet fire udkast til bekendtgørelser vedrørende lov om likviditetslån m.v. i forbindelse med indefrysningsordning for høje energiregninger og til energiintensive virksomheder m.v.:
  • Udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om likviditetslån mv. til energivirksomheder ved indefrysning af høje energiregninger for husstande, virksomheder mv.
  • Udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om likviditetslån til energiintensive virksomheder.
  • Udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om tilskud til små varmeforsyningsvirksomheders implementeringsomkostninger ved indefrysning af høje energiregninger for husstande, virksomheder mv.
  • Udkast til bekendtgørelse om tilskud til energivirksomheders implementerings- og administrationsomkostninger ved indefrysning af høje energiregninger for husstande, virksomheder mv.
Det bemærkes, at flere af bekendtgørelsesudkastene indeholder elementer, som udmønter bemyndigelsesbestemmelser i lovforslag L 126 af 3. maj 2023 om ændring af lov om likviditetslån m.v. i forbindelse med indefrysningsordning for høje energiregninger og til energiintensive virksomheder m.v. (Justering af likviditetslåneordningen). De pågældende bestemmelser er indarbejdet i bekendtgørelsesudkastene med henblik på at kunne træde i kraft samtidig med ændringslovens forventede ikrafttrædelse, den 1. juli 2023.

For en nærmere gennemgang af ændringsbekendtgørelsernes hovedpunkter henvises til høringsbrevet.





Bekendtgørelser
Erhvervsstyrelsen
Erhverv
19-06-2023
19-08-2023
01-07-2023
2022/2023
06-06-2023