Høring

Høring

Høring af udkast til bekendtgørelse om krav til dieseldrevne lastbiler, busser, varebiler og personbiler i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v.

Udkast til bekendtgørelse om krav til dieseldrevne lastbiler, busser, varebiler og personbiler i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v.
Hermed fremsendes udkast til bekendtgørelse om krav til dieseldrevne lastbiler, busser, varebiler og personbiler i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v. i høring.
Der foretages en række mindre ændringer i bekendtgørelsen. 

De væsentligste ændringer i bekendtgørelsesudkastet er følgende: 
  • Definitionen af handicapkøretøj i § 2, nr. 19 ændres. Ændringen betyder, at et køretøj udstyret med et handicapparkeringskort betegnes som et handicapkøretøj og dermed har ejeren eller brugeren mulighed for at registrere en undtagelse efter bekendtgørelsens § 22. 
  • Perioden for undtagelse for ejeren eller brugeren af et handicapkøretøj i bekendtgørelsens § 22 udvides fra 24 måneder til 48 måneder. 
  • Registreringspligten for udenlandske køretøjer, som lever op til miljøzonekravene, gælder ikke for køretøjer registreret i lande, hvor Miljøstyrelsen har adgang til det pågældende lands køretøjsregister, hvori de relevante oplysninger er tilgængelige.
Se venligst vedhæftede filer for nærmere information.

Bekendtgørelser
Miljøstyrelsen
Miljø
01-06-2023
01-08-2023
01-07-2023
2022/2023
Lasse Kondrup
ikond@mst.dk
04-05-2023