Høring

Høring

Høring om individuelle virksomhedsløsninger (lokale, private net)

Høring om individuelle virksomhedsløsninger (lokale, private net)
Virksomheder, myndigheder og institutioner m.v. efterspørger i stigende omfang frekvenser, der egner sig til individuelle virksomhedsløsninger, som ofte omtales som lokale, private net, til brug for at innovative teknologiske løsninger. 

5G-teknologi forventes at understøtte flere tjenester og behov end tidligere generationers mobilkommunikationsteknologier. Teknologien kan medføre store effektiviseringsgevinster ved anvendelse i forskellige sektorer. Særligt mulighederne for meget pålidelig kommunikation og for, at flere typer udstyr kobles på nettet, kan gøre det interessant at etablere lokale, private net ved hjælp af 5G-teknologi. Det kan fx være tilfældet for at understøtte processer eller automatisering inden for produktionsindustri, landbrug, energi, miljøplanlægning, broadcasting, beredskab og sundhed.

De frekvenser, som kan være relevante for en virksomhed eller en myndighed at få rådighed over, afhænger af, hvilke kvalitative krav der er til de net, som ønskes etableret. Frekvensbåndenes forskellige karakteristika og varierende tekniske vilkår for at anvende de forskellige frekvenser giver forskellige muligheder. 

Det blev besluttet i den politiske tillægsaftale af december 2021 til teleforliget fra 2018, at behovet for frekvenser til lokale, private net skal kortlægges. Det skal undersøges i hvilket omfang, frekvenser, der egner sig til individuelle virksomhedsløsninger, kan stilles til rådighed for at fremme innovative løsninger, evt. ved at den nuværende administration på området justeres.

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur har til brug for høringen til besvarelse eller inspiration i høringsdokumentet stillet en række spørgsmål under forskellige overskrifter. Styrelsen opfordrer høringsparterne til i deres høringssvar at besvare de spørgsmål, som de finder relevante, og til at give evt. yderligere input ved at besvare opsamlingsspørgsmålet til sidst. I bilaget til høringsdokumentet beskrives baggrunden for de stillede spørgsmål.  

Andet materiale
Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur
Erhverv
06-06-2023
06-08-2023
2022/2023
02-05-2023