Høring

Høring

Vejledning for udarbejdelse af praksisplaner for almen praksis og vejledning for sundhedsklynger, sundhedssamarbejdsudvalg og sundhedsaftaler

Vejledning for udarbejdelse af praksisplaner for almen praksis og vejledning for sundhedsklynger, sundhedssamarbejdsudvalg og sundhedsaftaler
Sundhedsstyrelsen sender hermed udkast til ”vejledning for udarbejdelse af praksisplaner for almen praksis” samt udkast til ”vejledning for sundhedsklynger, sundhedssamarbejdsudvalg og sundhedsaftaler” i høring.

Vejledningerne er reviderede på baggrund af ændringerne i Sundhedsloven fra juni 2022 med tilhørende bekendtgørelse fra september 2022, der indfører sundhedsklynger og styrkelse af den politiske samarbejdsstruktur ved at erstatte de eksisterende sundhedskoordinationsudvalg og praksisplanudvalg med et sundhedssamarbejdsudvalg. 

Vejledningerne skal understøtte arbejdet med at udforme praksisplaner samt arbejdet med at tilrettelægge det tværsektorielle samarbejde i de nye sundhedssamarbejdsudvalg og sundhedsklynger med både et politisk niveau og et fagligt strategisk niveau. Begge vejledninger er dermed vigtige redskaber i det fremtidige arbejde med styrket kvalitet, sammenhæng og omstilling af sundhedsvæsenet.

I udkast til vejledning for sundhedsklynger, sundhedssamarbejdsudvalg og sundhedsaftaler er der lagt vægt på at beskrive sundhedsklyngernes organisering og populationsansvar. Desuden beskriver vejledningen sundhedsklyngens opgaver i relation til at sikre sammenhæng i behandlings-og rehabiliteringsforløb på tværs af sundhedsområdet og i relevant omfang mellem sundhedssektoren og de tilgrænsende kommunale sektorer.

I udkast til vejledning for udarbejdelse af praksisplan for almen praksis er der lagt vægt på en revideret beskrivelse af praksisplanen medfokus på lægedækning, udviklingstiltag og tilgængelighed i almen praksis, mens beskrivelse af almen praksis rolle i det tværsektorielle samarbejde mellem regioner, kommuner og almen praksis i højere grad nu indgår i sundhedsaftalen.

Vejledning
Sundhedsstyrelsen
Sundhed
14-04-2023
14-06-2023
2022/2023
17-03-2023