Høring

Høring

Sprøjtejournalbekendtgørelsen

Bekendtgørelse om sprøjtejournal for alle professionelle brugere af plantebeskyttelsesmidler og indberetningspligt for visse jordbrugsvirksomheder
Baggrunden for ændring af sprøjtejournalbekendtgørelsen er, at den seneste ændring af § 4, stk. 1 har medført en utilsigtet ændring af indberetningspligtige virksomheder, idet opdelingen af indberetningspligtige jordbrugsvirksomheder fra den dagældende sprøjtejournalbekendtgørelse ikke er blevet fastholdt og overført til den gældende sprøjtejournalbekendtgørelse.

Den manglende opdeling af indberetningspligtige virksomheder i to forskellige kategorier som hidtil for henholdsvis jordbrugsvirksomheder med et dyrket areal på 10 ha eller derover eller øvrige jordbrugsvirksomheder som gartnerier, planteskoler, frugtplantager mv., der har en årlig momspligtig omsætning på 50.000 kr. eller derover, medfører i praksis, at jordbrugsvirksomheder, der har en omsætning på 50.000 kr. eller derover, både omfatter producenter, der ikke dyrker markafgrøder, f. eks. gartnerier, planteskoler, frugtplantager mv., og også inkluderer virksomheder, som dyrker markafgrøder f.eks. græs, raps eller korn, og derfor allerede er omfattet af hektargrænsen. Dette har ikke været hensigten. Den manglende opdeling af jordbrugsvirksomheder i to forskellige kategorier rummes ikke af den ordning, som blev foreslået videreført fra den ophævede sprøjtejournallov til kemikalieloven, i henhold til lov om ændring af lov om kemikalier og ophævelse af lov om behandling af oplysninger om brug af plantebeskyttelsesmidler i jordbruget, som blev fremsat den 16. januar 2020. Der har derfor ikke fra lovgivers side været lagt op til en udvidelse af omfanget af hvem, der skal indberette, hvorfor indberetningspligten i § 4, stk. 1 nu rettes tilbage.
Bekendtgørelser
Miljøministeriet
Miljø
08-02-2023
08-04-2023
01-03-2023
2022/2023
Pia Goldschmidt
piago@hotmail.com
16-01-2023

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsudkast 35,270 kB
Høringsbrev 52,333 kB
Høringsliste 17,483 kB
Høringsnotat
Høringsnotat 53,785 kB