Høring

Høring

Høring af ændring af vejledning om genopretningsplaner for pengeinstitutter, realkreditinstitutter, et skibsfinansieringsselskab og fondsmæglerselskaber

Høring af ændring af vejledning om genopretningsplaner for pengeinstitutter, realkreditinstitutter, et skibsfinansieringsselskab og fondsmæglerselskaber
Finanstilsynet har i dag sendt udkast til vejledning om genopretningsplaner for pengeinstitutter, realkreditinstitutter, et skibsfinansieringsselskab og fondsmæglerselskaber i høring. Hele udkastet kan downloades nedenstå-ende.
 
Formålet med vejledningen er at give vejledning om anvendelse af forenk-lede forpligtelser i genopretningsplanen, vejledning om mulige scenarier i genopretningsplaner og vejledning om kvalitative og kvantitative indikatorer i genopretningsplaner.

De væsentligste ændringer i forhold til den gældende vejledning er, at et skibsfinansieringsinstitut er omfattet af vejledningens anvendelsesområde, forventning til kalibrering af kapitalindikatorer og anvendelse af omvendt stresstest og følsomhedsanalyser.

Et skibsfinansieringsselskab er tilføjet, da reglerne om genopretningsplaner er sat kraft i henhold til lov om et skibsfinansieringsinstitut og bekendtgø-relse om et skibsfinansieringsinstitut.
 
De øvrige ændringer er foranlediget af European Banking Authority’s opda-tering af retningslinjer for indikatorer i genopretningsplaner (EBA/GL/2021/11). Det fremgår heraf, at kapitalindikatorer bør kalibreres over det kombinerede kapitalbufferkrav. Vejledningen er tilpasset for at imødekomme dette. 
 
Desuden anbefales brug af omvendt stresstest og følsomhedsanalyser på baggrund af European Banking Authority’s retningslinjer for institutternes stresstest (EBA/GL/2018/04).
 
Der er herudover foretaget konsekvensrettelser i vejledningen som følge af vedtagelsen af lov om fondsmæglerselskaber og investeringsservice og –aktiviteter.

Udkastet er desuden sendt i høring hos en række organisationer.

Finanstilsynet skal anmode om eventuelle bemærkninger til udkastet senest den 14. februar 2023.

Bemærkninger kan sendes pr. e-mail på bankjura@ftnet.dk eller pr. post til Finanstilsynet, Strandgade 29, 1401 København K, Att.: Signe Jensen.

Vejledningen forventes fremsat den 1. maj 2023

Kontaktperson: Signe Jensen
Direkte tlf.nr.: 61 93 07 44

Eventuelle høringssvar offentliggør Finanstilsynet her på Høringsportalen. 

Vejledning
Finanstilsynet
Erhverv
14-02-2023
14-02-2023
01-05-2023
2022/2023
Signe Jensen
bankjura@ftnet.dk
03-01-2023

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsliste 65,026 kB
Høringsbrev 76,034 kB
Udkast til vejledning 119,147 kB
Høringssvar
Høringssvar 82,772 kB