Høring

Høring

Forslag til Bekendtgørelse om erhvervsmæssig rådgivning og bistand i forbindelse med køb af fast ejendom

Forslag til Bekendtgørelse om erhvervsmæssig rådgivning og bistand i forbindelse med køb af fast ejendom
Hermed sendes udkast til bekendtgørelse om erhvervsmæssig rådgivning og bistand i forbindelse med køb af fast ejendom i høring.

Bekendtgørelsen har hjemmel i den foreslåede bestemmelse om erhvervsmæssig rådgivning og bistand i forbindelse med køb af fast ejendom, i lov om formidling af fast ejendom m.v. (LOFE), som foreslås ændret i forslag til ændring af selskabsloven m.fl. (Implementering af mobilitetsdirektivet samt skærpelse af sanktionsmulighederne for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere m.v.). De foreslåede ændringer til LOFE foreslås på baggrund af anbefalingerne fra Arbejdsgruppe om eftersyn af sanktionsmulighederne for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere, som bl.a. har foreslået at der fastsættes regler om erhvervsmæssig rådgivning og bistand i forbindelse med køb af fast ejendom.

I udkastet til bekendtgørelsen foreslås det at fastsætte nærmere regler om erhvervsmæssig rådgivning og bistand ved køb af fast ejendom, herunder om aftalens indhold, vederlag, konkrete opgaver og pligter m.v.

Det er i præhøring været vurderet, at bekendtgørelsesudkastet medfører administrative konsekvenser for erhvervslivet. Disse konsekvenser vurderes at være under 4 mio. kr., hvorfor de ikke kvantificeres nærmere.

Tanken er at reglerne i bekendtgørelsen skal træde i kraft samtidig med de regler, der foreslås med ovennævnte lovforslag, som foreslås at træde i kraft den 1. januar 2023.

Erhvervsstyrelsen imødeser eventuelle bemærkninger til bekendtgørelsen senest fredag den 23. september 2022, kl. 12.

Bemærkninger og eventuelle spørgsmål kan rettes til:
Sofie Christensen, sofchr@erst.dk, tlf. 35291570, eller
Helene Weisz Knudsen, HelKnu@erst.dk, tlf. 35291678.
Bekendtgørelser
Erhvervsstyrelsen
Erhverv
23-09-2022
23-11-2022
01-01-2023
2021/2022
Sofie Christensen
sofchr@erst.dk
26-08-2022