Høring

Høring

Høring af udkast til revideret Luftvejledning, revideret B-værdivejledning og 1. supplement til Lugtvejledningen

Udkast til vejledning om begrænsning af luftforurening fra virksomheder, Udkast til vejledning om B-værdier, 1. supplement til vejledning om begrænsning af lugtgener fra virksomheder

Hermed fremsendes udkast til Luftvejledning og udkast til B-værdivejledning i høring.

Udkast til Luftvejledning er en revision af vejledning nr. 2 2001 med tilhørende supplementer. Vejledningen er revideret og opdateret. Blandt ændringer kan nævnes overgang til 10 års meteorologi ved OML-beregninger, nye afsnit om diffuse emissioner og metoder til estimering af depositioner, nye afsnit om regulering af visse forgasnings- og pyrolyseanlæg og anlæg til direkte tørring og nye afsnit om kontrol med kulfilter- og partikelfiltre. Herudover er reguleringen af hovedgruppe 1 stoffer forenklet, så der fremover kun er krav om absolutfiltering for det mest sundhedsskadelige støv tilhørende hovedgruppe 1, mens de øvrige hovedgruppe 1 stoffer reguleres af emissionsgrænseværdier.

Udkast til B-værdivejledning indeholder et nyt afsnit om proteinholdigt støv samt konsekvensrettelser som følge af revision af Luftvejledningen.

Luftvejledningens afsnit om regulering af lugt er overført til 1. supplement til lugtvejledningen.
Vejledning
Miljøstyrelsen
Miljø
28-09-2022
28-11-2022
15-12-2022
2022/2023
Anne Jensen
annje@mst.dk
09-08-2022

Dokumenter