Høring

Høring

Bekendtgørelser og anvendelse og ibrugtagning af domstolenes digitale dødsboskifteportal

Bekendtgørelse om anvendelse af domstolenes digitale dødsboskifteportal, bekendtgørelse om ibrugtagning af domstolenes digitale dødsboskifteportal og bekendtgørelse om ophævelse af bekendtgørelse om ibrugtagning af domstolenes digitale dødsboskifteportal
Domstolsstyrelsen skal hermed anmode om eventuelle bemærkninger til vedhæftede udkast til bekendtgørelse om anvendelse af domstolenes digitale dødsboskifteportal og bekendtgørelse om ibrugtagning af domstolenes digitale dødsboskifteportal.

Domstolsstyrelsen står i de kommende år over for at skulle modernisere store dele af domstolenes it-systemer.

Med lov nr. 697 af 24. maj 2022 om ændring af bl.a. lov om skifte af dødsboer foretages en række ændringer af loven, som er nødvendige for udrulningen af domstolenes digitale portal til brug for behandling af sager om dødsboskifte. Ændringerne indebærer, at anmeldelse til skifteretten af krav og tilgodehavender i sådanne sager fremover vil skulle ske digitalt, uanset hvilken skifteret boet henhører under. Det samme vil gælde i forhold til indgivelse af oplysning om, at man er i besiddelse af afdødes aktiver.

Det er muligt at læse mere om baggrunden for lovændringen og den kommende dødsboskifteportal i lovforslag nr. L 156 af 30. marts 2022.
Bekendtgørelser
Domstolsstyrelsen
Retspleje og domstole
01-09-2022
01-11-2022
04-10-2022
Eventuelle bemærkninger bedes sendt til jur@domstolsstyrelsen.dk og jok@domstolsstyrelsen.dk. Eventuelle spørgsmål kan rettes til forretningsejer Johanne Kiørboe på jok@domstolsstyrelsen.dk.
2021/2022
Johanne Kiørboe
jok@domstolsstyrelsen.dk
29-07-2022