Høring

Høring

Høring over udkast til ændring af vejledning om kriterier for Lægemiddelstyrelsens vurdering af bioækvivalens med henblik på generisk substitution

Høring over udkast til ændring af vejledning om kriterier for Lægemiddelstyrelsens vurdering af bioækvivalens med henblik på generisk substitution
Fampridin har et snævert terapeutisk indeks. På baggrund af sikkerhedsdata fra registreringsstudierne blev det konkluderet, at "Der er et tydeligt forhold mellem Cmax og dosisrelaterede bivirkninger". Der er potentielt alvorlige bivirkninger forbundet med behandling med fampridin. 

På baggrund af ovenstående vurderes det, at selv små ændringer i Cmax kan ændre bivirkningsprofilen, hvilket kan være til stor gene og ultimativt til fare for patienten. G-substitution bør derfor vurderes efter et snævert terapeutisk interval. Således bør 90%-konfidensintervallet i bioækvivalensundersøgelser for ratio test versus reference for hhv. AUC og Cmax ligge inden for 90,00-111,11%.

Lægemiddelstyrelsen har i vedhæftede udkast foreslået en tilpasning af vejledningen om kriterier for Lægemiddelstyrelsens vurdering af bioækvivalens med henblik på generisk substitution i overensstemmelse hermed. 

Lægemiddelstyrelsen anmoder om at modtage eventuelle bemærkninger til udkastet til vejledning senest onsdag den 31. august 2022. Eventuelle bemærkninger bedes fremsendt på mail til livi@dkma.dk og sko@dkma.dk med angivelse af sagsnummer 2022063187.
Vejledning
Sundhed
31-08-2022
31-10-2022
2021/2022
Sameer Kohli, Lægemiddelstyrelsen
sko@dkma.dk
01-07-2022