Høring

Høring

Høring over et antal bekendtgørelser vedrørende stormflod og stormfald

Høring over et antal bekendtgørelser vedrørende stormflod og stormfald

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sender hermed udkast til følgende bekendtgørelser i høring med svarfrist tirsdag den 31. maj 2022:

  1. Bekendtgørelse om forretningsorden for Naturskaderådet.
  2. Bekendtgørelse om erstatning for skader forårsaget af stormflod, oversvømmelse fra vandløb og søer og tørke.
  3. Bilag til bekendtgørelse om erstatning for skader forårsaget af stormflod, oversvømmelse fra vandløb og søer og tørke.
  4. Bekendtgørelse om forsikring af privat skov mod stormfald og tilskud til gentilplantning m.v. efter stormfald.
  5. Bekendtgørelse om minimumsbetingelser for forsikringsselskabers tegning af basisforsikring mod stormfald.
  6. Bekendtgørelse om kommuners køb af oversvømmelsestruede grunde.
  7. Bekendtgørelse om varetagelse af sekretariatsfunktionen for Naturskaderådet og samarbejdet mellem Naturskaderådets sekretariat og forsikringsselskaberne m.v.

Med udkastene til ovennævnte bekendtgørelser lægges der op til at implementere den nye tørkeskadeordning samt ændringen af Stormrådets navn og lovens titel, som fremgår af ændring af lov om stormflod og stormfald, jf. lov nr. 2596 af 28. december 2021. Udkastene under nr. 1-2 rummer materielle ændringer i forhold til forskellige dele af tørkeskadeordningen, herunder regler om, hvordan Naturskaderådet (det nuværende Stormråd) skal forholde sig ved tørkeskader (nr. 1) og regler om skadesbegrænsning og skadestedsundersøgelse ved tørkeskader (nr. 2). Visse bestemmelser i bekendtgørelse om erstatning for skader forårsaget af stormflod, oversvømmelse fra vandløb og søer og tørke er forklaret yderligere i bilag hertil (nr. 3). Udkastet under nr. 4 indeholder enkelte justeringer i forhold til praksis ved behandling af sager om tilskud til gentilplantning efter stormfald og indeholder endvidere sammen med udkastene under nr. 5-7 redaktionelle, konsekvensmæssige ændringer som følge af ændringerne i lovens titel (lov om visse naturskader) og ændring af Stormrådets navn til Naturskaderådet.

Bekendtgørelser
Erhverv
31-05-2022
31-07-2022
01-07-2022
2021/2022
Poul Jensen
pj@kfst.dk
03-05-2022