Høring

Høring

Høring om forslag til gennemførselsretsakt vedr. fastlæggelse af regler for indhentning, opbevaring og deling af oplysninger, der knytter sig til myndighedskontroller af skibe til transport af levende dyr

COMMISSION IMPLEMENTING REGULATION (EU) …/... of XXX laying down rules on the recording, storing and sharing of written records of official controls performed on livestock vessels
I henhold til Rådets forordning (EF) Nr. 1/2005 har EU-Kommissionen stillet forslag om:
  • At Kommissionen udvikler, vedligeholder og opdaterer en elektronisk database, som gør det muligt at udføre kontrollen af skibe til transport af levende dyr beskrevet i Artikel 20(1) i Rådets forordning (EF) Nr. 1/2005.
  • At Kommissionen får ansvaret for databasens drift samt yder støtte til medlemsstaterne. 
  • At Kommissionen giver de kompetente myndigheder i medlemsstaterne adgang til den pågældende database. 
  • At medlemsstaterne udpeger et nationalt kontaktpunkt.  
  • At hver enkelt medlemsstat er ansvarlig for de data og informationer, som de brugere, der opererer under medlemsstatens ansvarsområde, indsender. 
  • At medlemsstaterne skal indsende godkendelsescertifikater af skibe til den elektroniske database.
  • At medlemsstaterne hurtigst muligt skal indberette kontroller af skibe til transport af levende dyr i den elektroniske database. Endvidere skal de førnævnte kontroller opfylde de krav, som er specificeret i Artikel 13(1) i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/625. 
  • At Kommissionen sikrer, at den elektroniske database faciliterer indhentningen af relevante oplysninger med henblik på at sikre, at Artikel 19 og 20(1) i Rådets forordning (EF) Nr. 1/2005 håndhæves. 
Forslaget forventes drøftet på et ekspertmøde i kommissionsregi i starten af 2022. Når forslaget er vedtaget af EU-Kommissionen og oversendt til Rådet og Europa-Parlamentet, kan disse institutioner gøre indsigelse mod forslaget inden for en periode på to måneder. Der skal således tages stilling til, om man fra dansk side ønsker at gøre indsigelse mod forslaget.

EU-Kommissionen vil ligeledes gennemføre en høring om forslaget (med fire ugers høringsfrist). Høringssvar, som alene er sendt til EU-Kommissionen, indgår ikke direkte i fastlæggelsen af den danske holdning til forslaget. Det er derfor vigtigt at besvare denne høring, selvom der også sendes/er sendt et høringssvar til EU-Kommissionen.

Eventuelle høringssvar kan sendes til 14@fvst.dk senest den 13. januar 2022.
EU-Dokumenter
Fødevarestyrelsen
Erhverv
13-01-2022
13-03-2022
2021/2022
05-01-2022