Høring

Høring

Forslag til bekendtgørelse om fastsættelse af et prisloft på overskudsvarme

Forslag til bekendtgørelse om fastsættelse af et prisloft på overskudsvarme
Formålet med bekendtgørelsen er at udmønte den foreslåede regulering fremsat i Forslag til Lov om ændring af lov om varmeforsyning, lov om afgift af naturgas og bygas m.v., lov om afgift af stenkul, brunkul og koks m.v. og lov om energiafgift af mineralolieprodukter m.v. (Prisregulering af og energieffektiviseringsordning med afgiftsfritagelse for overskudsvarme)

Bekendtgørelsen indeholder forslag til Energistyrelsens fastsættelse af et midlertidigt prisloft for overskudsvarme, indtil de lovgivningsmæssige rammer for Forsyningstilsynet er fastsat, jf. Opfølgende aftale ifm. Klimaaftale for Energi og Industri mv. af 7. september 2021 og ovenstående lovforslag. Der er derfor tale om et beregnet prisloft og det afspejler derfor ikke de samme hensyn som Forsyningstilsynet vil skulle tage. Det er hensigten, at indeværende forslag til bekendtgørelse kun skal være gældende frem til, at rammerne for Forsyningstilsynets fastsættelse af et prisloft for overskudsvarme er fastsat.

Med bekendtgørelsen foreslås det, at prisloftet fastsættes som et simpelt gennemsnit af de samlede produktionsomkostninger for opvarmet vand, der er produceret på en fliskedel, og for opvarmet vand, der er produceret på en varmepumpe med luft som varmekilde. Produktionsomkostningerne beregnes på baggrund af data fra Energistyrelsens Teknologikatalog for produktion af el og fjernvarme samt Energistyrelsens Samfundsøkonomiske beregningsforudsætninger for energipriser og emissioner. Der anvendes de seneste data ved tidspunktet for offentliggørelse af et udkast til prisloft.

Bekendtgørelser
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
23-11-2021
23-01-2022
01-01-2022
2021/2022
Toke Liengaard
tkld@ens.dk
03-11-2021

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 297,186 kB
Høringsliste 76,411 kB
Udkast til bekendtgørelse 144,501 kB
Høringsnotat
Høringsnotat 132,673 kB
Høringssvar
høringssvar samlet 845,162 kB