Høring

Høring

Høring om EU’s forberedelse af nye regler for økologisk petfood

Høring om EU’s forberedelse af nye regler for økologisk petfood

I forbindelse med det store revisionsarbejde omkring EU økologireglerne, vil EU Kommissionen gerne harmonisere de forskellige nationale regler for produktion og sammensætning af økologisk petfood. De nye regler skal indgå i den nye økologiforordning, som skal anvendes fra 1. januar 2022.

Hvilke regler, der i fremtiden skal gælde i hele EU for økologisk petfood, skal vurderes af et ekspertteam (EGTOP=Expert Group on Organic Production) udpeget af EU Kommissionen. Der er nu mulighed for at indsende dossiers til dette ekspertteam. Dossiers udformes som udgangspunkt af erhvervet/virksomheden, men indsendes af Fødevarestyrelsen til EU-Kommission med henblik på vurdering af EGTOP.

Da EU Kommissionen endnu ikke har fastsat en dato for et EGTOP møde om økologisk petfood, men har meldt ud, at det bliver straks, haster det desværre. Dossiers modtages seneste inden 31. maj 2021.

Når EU Kommissionen oplyser et dato for et EGTOP møde eller en endelig frist for indsendelse af dossiers, så oplyser vi om dette her på høringsportalen.

EU-Dokumenter
Fødevarestyrelsen
Erhverv
31-05-2021
31-05-2021
2020/2021
06-05-2021

Dokumenter