Høring

Høring

Ændring af bekendtgørelse om salmonella hos kvæg m.m. (kvægbekendtgørelsen).

Ændringerne er en udmøntning af en række initiativer i den nye handlingsplan for bekæmpelse af Salmonella Dublin i kvægproduktionen, som Fødevarestyrelsen har udarbejdet i samarbejde med bl.a. kvægbranchen, DTU og KU.  

Formålet med indsatsen er at bekæmpe Salmonella Dublin i kvægbesætninger og derigennem nedbringe de erhvervsøkonomiske omkostninger ved smitte med Salmonella Dublin og sikre fødevaresikkerheden, så antallet af humane tilfælde med Salmonella Dublin holdes på et lavt niveau.

Ændringerne i bekendtgørelsen omfatter i overordnede form følgende initiativer:

  • gebyrbelagt kontrol på smittede ejendomme, der er under offentligt tilsyn,
  • øgede krav til prøvetagning af dyr på smittede ejendomme,
  • ændrede krav om særslagtning,
  • ændrede kriterier for Salmonella Dublin-niveauskifte,
  • udvidede krav til handlingsplanerne, og krav om at handlingsplanen skal udarbejdes af en dyrlæge.

Desuden udgår Salmonella Dublin-niveau 3, hvorfor der fremadrettet kun vil være to Salmonella Dublin-niveauer, dvs. Salmonella Dublin-niveau 1 og 2.

Endelig er der udarbejdet et nyt prøveprogram, som fremgår af bilagene til bekendtgørelsen (primært bilag 1, 2 og 5) med dertil hørende konsekvensrettelser. Der er endvidere foretaget strukturelle ændringer i bilagene.

For de nærmere detaljer henvises til høringsbrevet og udkast til bekendtgørelsen.

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage høringssvar senest den 10. maj 2021.

Bemærkninger bedes sendt til
28@fvst.dk og arpsi@fvst.dk med angivelse af journalnummer 2020-28-31-00187.

Bekendtgørelser
Fødevarestyrelsen
Erhverv
10-05-2021
10-07-2021
01-07-2021
2020/2021
Arvinder Pal Singh
arpsi@fvst.dk
19-04-2021

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Forslag til kvægbekendtgørelsen 848,550 kB
Høringsbrev 229,653 kB
Høringsliste - Eksterne 371,683 kB
Høringssvar
Høringssvar 455,095 kB