I henhold til forordning 1334/2008 om aromastoffer er der forslået anvendelse af 3-(1-((3,5-dimethylisoxazol-4-yl)methyl)-1H-pyrazol-4-yl)-1-(3-hydroxybenzyl)imidazolidine-2,4-dione (FL No 16.127) som aromastof i adskillige fødevarekategorier med begrænsninger i anvendelsen.
Forslaget vedrører en ansøgning om anvendelse af 3-(1-((3,5-dimethylisoxazol-4-yl)methyl)-1H-pyrazol-4-yl)-1-(3-hydroxybenzyl)imidazolidine-2,4-dione som aromastof. Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, offentliggjorde den 21.juni 2016 sin risikovurdering af stoffets anvendelse som aromastof (EFSA journal 2016;14(7):4334). EFSA vurderer, at anvendelse af stoffet i henhold til de angivne begrænsninger, ikke udgør en risiko for sundheden.
Ansøgningen vedrører anvendelse med begrænsninger 1) i visse Mejeriprodukter (Kat. 1.4 og 1.8), 2) Konsumis (kat. 3), 3) i visse Konfektureprodukter (kat. 5.1, .52, 5.3 og 5.4), 4) i visse Cerealier og cerealieprodukter (kat. 6.3), 5) i visse Salt, krydderier, supper, saucer, salater og proteinprodukter (kat. 12.1, 12.2, 12.3, 12.4 og 12.5), 6) i visse Fødevarer bestemt til særlig ernæring (kat. 13.2 og 13.3), 7) i visse Ikke-alkoholholdige drikkevarer (kat 14.1.4 og 14.1.5), 8) i visse Spiseklare snacks (kat. 15.1), og 9) i Desserter (kat. 16). Aromastoffet modificerer bitter smag i fødevaren.
Forslaget forventes at komme til afstemning i den Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foder (SCoPAFF) den 22. april 2021.
Vedhæftet er Kommissionens forslag samt tilhørende bilag.
Fødevarestyrelsen skal bede om eventuelle bemærkninger og kommentarer til forslaget senest den 20. april kl. 10.00 pr. e-mail til jekni@fvst.dk
.