Høring

Høring

Offentlig høring af Energistyrelsens plan for Thor Havvindmøllepark med tilhørende miljørapport (SMV)

Plan for Thor Havvindmøllepark samt miljøvurdering af planen (SMV)
I forbindelse med etableringen af Thor havmøllepark er der nu udarbejdet en strategisk miljøvurdering (SMV) af planen for Thor. Miljøvurderingen er udarbejdet i forlængelse af Energistyrelsens indkaldelse af ideer og forslag til afgrænsning af dette arbejde, som var i offentlig høring fra 24. april – 29. maj 2020. Den strategiske miljøvurdering skal sikre, at der på det strategiske niveau tages stilling til de potentielle miljøpåvirkninger ved at udbyde en havvindmøllepark i det pågældende område, både hvad angår indvirkningerne på miljøet på havet og på land. 

Den strategiske miljøvurdering sætter den miljømæssige ramme for den senere realisering af det konkrete projekt. I forbindelse med det konkrete projekt skal der gennemføres en miljøkonsekvensvurdering (VVM) med inddragelse af offentligheden, hvilket forventes at ske i perioden 2022-24. 

Miljøvurderingen indeholder en beskrivelse af planens indhold og hovedformål samt relationen til andre planer. Derudover indeholder miljørapporten en beskrivelse af den nuværende miljøstatus og potentielle påvirkninger på en række miljøemner, der er udvalgt i den indledende afgrænsningsfase.

Høringssvar skal sendes elektronisk til Energistyrelsen på mailadresse hoeringthor@ens.dk senest mandag d. 29. marts kl. 12.00.

Thor Havvindmøllepark er den første af de tre parker, som blev besluttet med energiaftale i 2018 og som skal udbyde frem mod 2030. Thor, som skal ligge i Nordsøen ud for Thorsminde, minimum 20 km fra kysten, bliver på mellem 800-1000 MW og skal efter planen stå færdig senest den 31. december 2027. 
Miljøvurdering
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
29-03-2021
29-05-2021
2020/2021
Anette Norling
ano@ens.dk
01-02-2021