Høring

Høring

Udkast til bekendtgørelse om godkendelse og kvalitetssikring af maritime uddannelser

Høring over udkast til bekendtgørelse om godkendelse og kvalitetssikring af maritime uddannelser
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen sender hermed udkast til bekendtgørelse om godkendelse og kvalitetssikring af maritime uddannelser i høring.

Udkastet til bekendtgørelse skal, sammen med nyt udkast til bekendtgørelse om godkendelse og kvalitetssikring af maritime kursusudbydere, som Søfartsstyrelsen parallelt forventer at udstede, erstatte de nuværende regler i bekendtgørelse nr. 1373 af 16. december 2009 om godkendelse og kvalitetssikring m.v. af maritime uddannelser.

Uddannelses- og forskningsministeren har den 11. november 2020 fremsat lovforslag (L 78) om lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, lov om maritime uddannelser og forskellige andre love og om ophævelse af lov om friplads og stipendium til visse udenlandske studerende ved erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser (Adgangskurser til udvalgte erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, godkendelse af maritime ikke-videregående uddannelser m.v.). Lovforslaget blev 1. behandlet af Folketinget den 18. november 2020.

Da en del af reglerne i udkastet til bekendtgørelse er afhængig af, at dette hjemmelsgrundlag etableres, sendes bekendtgørelsesudkastet i høring med respekt for Folketingets videre behandling af lovforslaget.

En nærmere beskrivelse af udkastet til bekendtgørelse findes i vedhæftede høringsbrev.
Bekendtgørelser
Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte
Uddannelse og undervisning
29-01-2021
29-03-2021
01-03-2021
2020/2021
Pernille Trojahn Kristiansen
petk@ufm.dk
17-12-2020