Høring

Høring

Høring over forslag til bekendtgørelse om prismodeller for visse typer af betalingsinstrumenter i henhold til § 123, stk. 4 og stk. 5, i lov om betalinger

Høring over forslag til bekendtgørelse om prismodeller for visse typer af betalingsinstrumenter i henhold til § 123, stk. 4 og stk. 5, i lov om betalinger

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sender hermed forslag til b Høring over forslag til bekendtgørelse om prismodeller for visse typer af betalingsinstrumenter i henhold til § 123, stk. 4 og stk. 5, i lov om betalingeri høring. Bekendtgørelsens ikrafttræden er forudsat af, at lovforslag L 12 Forslag til lov om ændring af lov om betalinger, hvidvaskloven, lov om kapitalmarkeder og forskellige andre love vedtages af Folketinget og træder i kraft 1. januar 2021.

De væsentligste ændringer omfatter for det første, at der indføres en procentbaseret opkrævning. Betalingsmodtager får hermed mulighed for at vælge at betale en fast procentsats af den enkelte transaktionsværdi i stedet for en fast abonnementssats. Således kan betalingsmodtageren fremadrettet vælge mellem at betale en fast abonnementssats eller en procentsats af transaktionsværdien, og kan skifte mellem de to prismodeller med en kvartals varsel. Den procentvise betaling opkræves bagudrettet på en månedlig basis, og omfatter udelukkende transaktioner fra den indeværende måned.

Der indføres endvidere mulighed for, at betalingsmodtagere, der betaler efter abonnementsmodellen, har valgfrihed mellem kvartalsvis eller månedlig opkrævning.

I den nye bekendtgørelse fastholdes reglen om en fast indtægtsramme. Det betyder at betalingsmodtagernes samlede betalinger, dvs. betalinger afregnet både efter den faste abonnementssats og den procentvise sats, fortsat vil skulle fastsættes på baggrund af de samlede omkostninger ved driften af betalingssystemet. De samlede omkostninger fastsættes fortsat i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens omkostningsundersøgelse, som gennemføres hvert andet år. Ændringerne omfatter endvidere mere fleksible regler om indløsers mulighed for efterregulering. Indløseren får således mulighed for at videreføre et mindre (akkumuleret) underskud fra år til år.

Bekendtgørelser
Erhverv
07-12-2020
07-02-2021
01-01-2021
2020/2021
Josefine Høy Bendtsen
jhb@kfst.dk
23-11-2020

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 577,455 kB
Høringsliste 64,807 kB
Udkast til bekendtgørelse 606,75 kB
Vurdering af erhvervsøkonomiske konsekvenser 307,878 kB
Høringsnotat
Høringsnotat 651,167 kB
Høringssvar
Høringssvar 1,310 MB