Høring

Høring

Høring over udkast til ny bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelsen i sundhedsadministration

Bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelsen i sundhedsadministration
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen sender hermed høring over udkast til en bekendtgørelse om erhvervsakademiuddannelsen i sundhedsadministration (sundhedsadministrativ korordinator AK). 

Der er tale om en helt ny uddannelse med første optag sommeren 2021. Uddannelsen er udviklet som følge af ændrede kompetencekrav i sundhedssektoren på baggrund af ønske fra aftagerne og efter et udviklingsarbejde mellem en række aktører. Det har været en forudsætning for oprettelse af den nye uddannelse, at det nuværende speciale lægesekretær på kontoruddannelsen (EUD) nedlægges.

Formålet med den nye uddannelse er bl.a. at kvalificere den uddannede til selvstændigt at kunne varetage en række administrative, koordinerende og planlægningsmæssige opgaver i relation til pleje og behandling samt sundhedsfremme og forebyggelse i det samlede sundhedsvæsen.

Styrelsen skal bemærke, at der lægges op til, at kontoruddannelsen med specialer også bliver direkte adgangsgivende ift. optagelse på uddannelsen uden opfyldelse af specifikke adgangskrav. Der er nedsat en arbejdsgruppe med relevante repræsentanter, som skal udarbejde retningslinjer med henblik på understøttelse af muligheder for merit fra eksisterende uddannelse ind i den nye. Dette gælder særligt for praktik og erhvervserfaring.

Bekendtgørelser
Styrelsen for Forskning og Uddannelse
Uddannelse og undervisning
18-12-2020
18-02-2021
01-02-2021
Bemærkninger sendes til høringspostkassen: UFM FP UFS-DJOS-JUR - Høringssvar UFS-hoering@ufm.dk med angivelse af sagsnr. 20/38418.
2020/2021
23-11-2020

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 213,793 kB
Udkast til bekendtgørelse 369,368 kB
Høringsliste 244,608 kB