Høring

Høring

Bekæmpelsesmiddelbekendtgørelse, autorisationsbekendtgørelse, autorisationsvejledning

Bekendtgørelse om bekæmpelsesmidler, bekendtgørelse om uddannelse og autorisation i forbindelse med køb, overdragelse og professionel anvendelse af bekæmpelsesmidler og Miljøstyrelsens autorisationsvejledning

Det bemærkes, at de planlagte justeringer af basisgebyrer og tillægsgebyrer for pesticider og biocider og oprettelse af et nyt biocidgebyr samt en ny underopdeling af pesticidgebyrer indgår i det udkast af bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen, som er benævnt "Opdateret bekæmpelsesmiddelbekendtgørelse".

Hovedformålet med den foreslåede ændring af bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen er, at Miljøstyrelsens tilladelser til salg af giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler overgår til digital kommunikation og til digital betaling af nyt gebyr i Miljøstyrelsens autorisationssystem for brug af bekæmpelsesmidler, MAB.

For at sikre overgangen til de nye tilladelser fra de eksisterende fastsættes der overgangsbestemmelser. Omfattede virksomheder vil kunne søge om nye tilladelser i Miljøstyrelsens Autorisationssystem for brug af Bekæmpelsesmidler, MAB fra den 4. januar 2021. Samtidig fastlægger bestemmelsen, at tidligere udstedte tilladelser ophører pr. 1. februar 2021. Det er oplyst af Miljøstyrelsen, at de vil kunne nå at færdigbehandle nye ansøgninger om tilladelser, således, at de vil kunne gælde fra 1. februar 2021. Virksomheder opfordres til at ansøge så tidligt som muligt for at sikre dette.

Der foretages derudover en række andre ændringer i bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen og autorisationsbekendtgørelsen samt tilhørende vejledning. Læs mere herom i høringsbrevet.


Bekendtgørelser
Miljø- og Fødevareministeriet
Miljø
27-11-2020
27-01-2021
01-01-2021
2020/2021
Louise Cifuentes
lodci@mfvm.dk
09-11-2020