Høring

Høring

Forslag til lov om ændring af energispareloven m.fl.

Lov om ændring af lov om fremme af besparelser i energiforbruget, lov om fremme af energibesparelser i bygninger og af lov nr. 1756 af 27. december 2016 om ændring af lov om elforsyning, lov om fremme af vedvarende energi og elsikkerhedsloven og om ophævelse af lov om tilskud til fremme af vedvarende energi i virksomheders produktionsprocesser
Lovforslagets del om ændring af energispareloven indebærer en tydeliggørelse af, at indsatsen også fremadrettet forventes fokuseret på målsætningen på klimaområdet, idet lovens formålsbestemmelse bliver tydeliggjort ved udtrykkeligt at nævne tilskud til tiltag til reduktion i anvendelsen af fossile brændsler i forbindelse med energibesparelser og energieffektiviseringer.

Derudover foreslås, at hjemlen til at kunne give tilskud til virksomheders energibesparelses- og energieffektiviseringstiltag, ikke længere begrænses til, at energibesparelser og energieffektiviseringer overvejende skal opnås i procesenergi.

Endelig foreslås, at Energisparerådets navn ikke længere skal fremgå af loven, så ministeren kan beslutte hvad rådet skal hedde.

Lovforslagets del om ændring af lov om energibesparelser i bygninger indebærer, at der i lov om fremme af energibesparelser i bygninger etableres hjemmel til, at klima-, energi- og forsyningsministeren kan fastsætte nærmere regler om, at offentlige finansielle foranstaltninger til fremme af energieffektive renoveringer af bygninger sammenkædes med kvaliteten af renoveringen.

Lovforslagets del om ændring af lov nr. 1756 af 27. december 2016 om ændring af lov om elforsyning, lov om fremme af vedvarende energi og elsikkerhedsloven og om ophævelse af lov om tilskud til fremme af vedvarende energi i virksomheders produktionsprocesser medfører ændring af fristen for indsendelse af anmodning om udbetaling af tilskud for projekter, der allerede har fået tilsagn herom fra 31. december 2021 til 31. december 2023.
Lovforslag
Energistyrelsen
Energi- og vandforsyning
23-11-2020
23-01-2021
01-07-2021
2020/2021
Hannus Petersen
hspn@ens.dk
26-10-2020