Høring

Høring

Farmakologisk behandling af angsttilstande

Farmakologisk behandling af angsttilstande
IRF i Sundhedsstyrelsen sender hermed udkast til baggrundsnotatet for farmakologisk be- handling af angsttilstande blandt voksne, som indgår i Den Nationale Rekommandationsliste (NRL), i høring.

Om baggrundsnotatet for farmakologisk behandling af angsttilstande

NRL for farmakologisk behandling af angsttilstande omfatter seks forskellige lægemiddel- grupper, hvortil der gives anbefalinger i forhold til valg af lægemiddel inden for de enkelte lægemiddelgrupper og respektive angsttilstande;

·         Selektive serotonin-genoptagelseshæmmere (SSRI)

·         Serotonin-noradrenalin-genoptagelseshæmmere (SNRI)

·         Pregabalin

·         Hydroxyzin

·         Buspiron

·         Benzodiazepiner

Om NRL

NRL støtter alment praktiserende læger i valget mellem tilgængelige lægemidler inden for en defineret lægemiddelgruppe til en specificeret patientgruppe. NRL omfatter kun sygdomme og lægemidler, hvor iværksættelse samt opfølgning af farmakologisk behandling forventes at kunne foregå i almen praksis. NRL er ikke en behandlingsvejledning men beslutningsstøtte til valg eller fravalg af et lægemiddel inden for en given lægemiddelgruppe til en konkret pati- entgruppe. Lægemidlers pris eller deres tilskudsstatus indgår ikke i vurderingen.
                      
Om høringen

Udkastet til baggrundsnotatet er sendt i bred offentlig høring via Høringsportalen (www.hoeringsportalen.dk).Udkastet til baggrundsnotatet er sendt i høring hos organisationer, myndigheder mv. anført på høringslisten.

Sundhedsstyrelsen skal bede om bemærkninger og kommentarer til udkastet fremsendt elekronisk til IRF i Sundhedsstyrelsen på i irf@sst.dk senest fredag den 21. august.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til IRF på irf@sst.dk.

Med venlig hilsen

Katarina Gesser Sektionsleder

Evidens, uddannelse og beredskab Sundhedsstyrelsen


Andet materiale
Sundhedsstyrelsen
Sundhed
21-08-2020
21-10-2020
13-07-2020
2019/2020
Indsatser for Rationel Farmakoterapi
irf@sst.dk
13-07-2020

Dokumenter