Høring

Høring

Udkast til ændring af: bekendtgørelse om uddannelsen til skibsfører, bekendtgørelse om uddannelsen til sætteskipper og bekendtgørelse om uddannelsen til fiskeskipper af 1. grad.


Udkastet til ændring af bekendtgørelse om uddannelse til skibsfører omfatter æn-dringer i forhold til opfyldelse af kvalifikationskrav efter STCW-konventionen. Også bilag til bekendtgørelsesudkastet er opdateret i overensstemmelse med STCW.

Derudover er der præciseringer om adgang til uddannelsen.

Som led i arbejdet med udkast til opdatering af bekendtgørelse til skibsføreruddannelsen er der konstateret et behov for også at revidere bekendtgørelse om uddannelse til sætteskipper og bekendtgørelse om uddannelse til fiskeskipper af 1. grad, så de to uddannelser stemmer overens med de ændringer, der lægges til i forhold til indholdet skibsføreruddannelsens 1. og 2. semester.

Ved bilagene til sætteskipper- og fiskeskipper af 1. gradbekendtgørelserne lægges derfor også op til at ændre, så uddannelserne følger 1. og 2. semester af skibsføreruddannelsen, og så der sikres kontinuitet i uddannelsesforløbet fra sætteskipper og fiskeskipper af 1. grad til skibsføreruddannelsen.


Bekendtgørelser
Styrelsen for Forskning og Uddannelse
Uddannelse og undervisning
19-06-2020
19-08-2020
01-07-2020
2019/2020
02-06-2020