Høring

Høring

Udkast til bekendtgørelse over ændring af bekendtgørelse om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer

Ændringen af bekendtgørelsen indebærer:

1. at resultatet af en proportionalitetsvurdering registreres af den myndighed, som har ansvaret for den regulering, der har til formål at regulere adgangen til og udø-velsen af de enkelte lovregulerede erhverv (den ansvarlige myndighed) i databa-sen for lovregulerede erhverv (IMI). Det vil være Styrelsen for Forskning og Ud-dannelse, som varetager direktivets meddelelsesfunktion, det vil sige, som videre-sender den ansvarlige myndigheds proportionalitetsvurdering til Europa- Kommissionen.

2. at afgørelser om afslag på og manglende udstedelse af det europæiske er-hvervspas kan påklages af den ansøger, som afgørelsen vedrører. Klagen skal sendes til den kompetente myndighed. Hvis den kompetente myndighed fasthol-der afgørelsen, sender myndigheden klagen sammen med alle sagens akter til den myndighed, der i øvrigt er rekursinstans i forhold til afgørelser truffet af den kompetente myndighed.

3. at klagen over udsendelsen af en advarsel eller anmodningen om berigtigelse skal sendes til den kompetente myndighed af den person, der er nævnt i advarslen. Hvis den kompetente myndighed fastholder udsendelsen eller afslår en berig-tigelse af udsendelsen, sender den kompetente myndighed klagen eller afslaget på anmodningen med alle sagens akter til den myndighed, der i øvrigt er rekursin-stans i forhold til afgørelser truffet af den kompetente myndighed.

Bekendtgørelser
Styrelsen for Forskning og Uddannelse
Uddannelse og undervisning
26-06-2020
26-08-2020
30-07-2020
Udstedelse af bekendtgørelsen og bekendtgørelsens i krafttrædelsesdato beror på Folketingets vedtagelse af L167.
2019/2020
02-06-2020

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 335,445 kB