Høring

Høring

Iltbehandling til den akut syge voksne patient

Iltbehandling til den akut syge voksne patient
Høring: National klinisk retningslinje for iltbehandling til den akut syge, voksne patient.

Medicinsk ilt er et af de hyppigst anvendte lægemidler til akut syge, voksne patienter og over halvdelen af disse patienter får iltbehandling for at forebygge eller behandle lav iltmætning i blodet.

Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med en bredt nedsat faglig arbejdsgruppe udarbejdet en national klinisk retningslinje for iltbehandling til den akut syge voksne patient.Retningslinjen er udarbejdet på baggrund af en eksisterende britisk retningslinje ”Oxygen therapy for acutely ill medical patients:
a clinical practice guideline” og er tilpasset danske forhold. Den britiske retningslinje anbefaler at man skal være mere tilbageholdende med at behandle akut syge med ilt end hidtil. Den faglige arbejdsgruppe har vurderet at iltbehandling i Danmark fortsat bruges meget liberalt og har vurderet, at det er relevant at udarbejde en retningslinje om iltbehandling tilpasset til danske forhold.

Den nye retningslinje kommer med konkrete anbefalinger for, hvornår og hvordan akut syge voksne patienter skal behandles med ilt – og har fokus både på patienter med normalt iltniveau og med lavt iltniveau i blodet

Retningslinjen er i høring frem til den 23. august 2019
Andet materiale
Sundhedsstyrelsen
Sundhed
23-08-2019
23-10-2019
08-07-2019
2018/2019
Henning Keinke Andersen
hkan@sst.dk
20-11-2019

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 66,191 kB
Høringsparter 336,638 kB
NKR for iltbehandling til den akut syge voksne patient 1,100 MB
Høringsnotat
Høringsnotat 333,862 kB
Høringssvar
Samlede høringssvar inkl. peer review 4,494 MB