Høring

Høring

Høring af bekendtgørelse om adgang til erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser

Den erhvervsrettede adgangsbekendtgørelse

Vedlagt sendes udkast til bekendtgørelse om adgang til erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser i høring ved de berørte uddannelsesinstitutioner og interessenter.

Til orientering bemærkes, at uddannelser undtaget fra reglerne om be-grænsning af dobbeltuddannelse ved optaget i 2019 og 2020 – den så-kaldte positivliste – forventes fremlagt inden årets udgang og vil fremgå som bilag 3 til adgangsbekendtgørelsen ved ikrafttrædelsen 1. februar 2019.

Generelle ændringer

Det skal indledningsvist bemærkes, at bekendtgørelsen har gennemgået en omfattende sproglig revision med henblik på at øge læsevenligheden.





Indholdsmæssige ændringer i bekendtgørelsen

Systematikken i bekendtgørelsen er skærpet, således at reglerne i f.t. opta-gelsesprocessen er fastsat i starten af bekendtgørelsen og efterfølges af reglerne vedrørende indskrivningsprocessen.

Dermed er dobbeltuddannelsesbestemmelsen (tidligere § 38) flyttet helt frem i bekendtgørelsens start (ny § 2).



§ 3 er udvidet med et nyt stykke som fastsætter, at adgang kan forudsæt-te en bestået adgangsprøve, som institutionerne har kompetencen til at fastsætte regler om.

Bekendtgørelsens tidligere § 5 (nu § 6) er revideret, således at udbyderne af erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser kan an-vende karakterkrav på samme vilkår, som gælder for universitetsbachelor-uddannelserne.

Reglerne om krav til sprogkundskaber, jf. § 10, er præciseret således, at der er indført krav til karakterer i forhold til enkeltfag i engelsk på B-niveau. Desuden er der fastsat 2 yderligere engelske tests, som er almindeligt an-vendt af de danske uddannelsesinstitutioner.

Reglerne vedrørende kvote 3 (herunder tidligere § 25) er ophævet, da vi oplever, at reglerne skaber forvirring og fører til afslag på optagelse, selv om ansøgeren opfylder de fastsatte adgangskrav. Bestemmelsen om, at institutionen må give besked om afslag/tilbud om studieplads tidligere end den 28. juli er dog bevaret i forhold til de ansøgere, som har behov for en opholdstilladelse for at studere, jf. § 28, stk. 3, i høringsudkastet.

I § 34 er der tilføjet et nyt stykke, som vedrører ansøgere, som ønsker at fortsætte uddannelse ved en ny institution (overflytning). Med ændringen skal ansøgeren give samtykke til, at den nye institution kan indhente op-lysninger om ansøgerens beståede fag, antal brugte prøveforsøg i ikke be-ståede fag, udtalelser fra tidligere gennemførte eller afbrudte praktikforløb, indskrivningsperiode og anden information, der er relevant for behandlingen af ansøgningen om overflytning.

Det skal afslutningsvist anføres, at § 23 (bonus for tidlig studiestart) her-med varsles ophævet for optagelsen i 2020, jf. § 46, stk. 2.






Bekendtgørelser
Styrelsen for Forskning og Uddannelse
Uddannelse og undervisning
16-01-2019
16-03-2019
01-02-2019
2018/2019
12-12-2018

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 281,404 kB
Høringsliste 478,318 kB
Udkast til bekendtgørelse 180,276 kB