Høring

Høring

Høring om VEU administrationsbekendtgørelse

Bekendtgørelse om administration af godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag sender hermed udkast til bekendtgørelse om administration af godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse i høring.


Udkastet til bekendtgørelsen udmønter dele af det lovforslag om ændring af lov om arbejdsmarkedsuddannelser m.v., lov om forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning for voksne, lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, lov om godtgørelse og tilskud til befordring ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse og forskellige andre love (Styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse og flytning af administrationen af VEU-godtgørelsen m.v. til Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) (L 72), som undervisningsministeren fremsatte for Folketinget den 11. oktober 2018.


Høringen drejer sig om udmøntningen af ”Trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse (2018-2021)” indgået den 29. oktober 2017, og som er omfattet af L 72.


Bekendtgørelse om administration af godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse i høring regulerer administrationen af beregning og udbetaling af godtgørelse og tilskud hos Arbejdsmarkedets Uddannelsesbidrag og hos uddannelsesstederne.


Betingelserne for at opnå ret til godtgørelse, tilskud til befordring samt tilskud til kost og logi samles i en særskilt bekendtgørelse, der udstedes og administreres af Undervisningsministeren. Det forventes, at Undervisningsministeriet sender udkast til bekendtgørelse om betingelserne for at opnå ret til godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse i høring ultimo november 2018.


I forbindelse med trepartsaftalen om overdragelse af VEU-godtgørelsen til AUB er der udarbejdet forslag til forenkling af reglerne, som gør det muligt at digitalisere administrationen af VEU-godtgørelsen blandt andet ved brug af offentlige registre.


Digitaliseringen og overdragelsen af VEU-godtgørelsen til AUB gør det muligt at træffe ensartede afgørelser. Regelforenklingen indebærer desuden, at tilmeldingsprocessen bliver nemmere – både for arbejdsgivere og kursister – idet tilmelding og ansøgning fremadrettet vil ske i samme moment.


Bekendtgørelsen indebærer, at ansøgning om godtgørelse og tilskud foretages ved tilmelding til erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse. Betingelsen om ansøgning inden for fire uger fra uddannelsens afslutning udgår herved af bekendtgørelsen. Herudover vil der ved overgangen af administrationen fra henholdsvis a-kasserne og Undervisningsministeriet til Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag ske en digitalisering af Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrags behandling af ansøgninger.


Udkastet afspejler ligeledes overgangsreglerne i forbindelse med overgangen af administrationen fra henholdsvis a-kasserne og UVM til AUB.
Endelig er der foretaget sammenskrivning af flere bekendtgørelser, hvorved uddannelsesstedernes administration af tilskud til kost og logi ligeledes reguleres i bekendtgørelsen. Den endelige bekendtgørelse forventes udstedt i december 2018 med ikrafttræden den 1. januar 2019.


Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag anmoder om eventuelle bemærkninger senest tirsdag den 11. december 2018 kl. 10. Høringssvar bedes sendt til pmc@atp.dk og pote@atp.dk. I emnefeltet bedes angivet ”Høringssvar – bekendtgørelse om administration af godtgørelse og tilskud”.

Bekendtgørelser
Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag
Uddannelse og undervisning
11-12-2018
11-02-2019
01-01-2019
2018/2019
29-11-2018

Dokumenter

Download alle filer som zip
Titel Filstørrelse
Høringsdokument
Høringsbrev 123,933 kB
Høringsliste 312,437 kB
Udkast til bekendtgørelse 159,104 kB